Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα καλύτερα δώρα για τα δεύτερα γενέθλια του παιδιού εκτός από παιχνίδια

Η ηλικία των δύο είναι μια γλυκιά ηλικία όπου ένα παιδί λατρεύει να λαμβάνει δώρα και όλοι να ασχολούνται μαζί του. Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη όλα εκείνα που γράφονται για τα “τρομερά δίχρονα” και την δυστροπία που βγάζουν και ας εστιάσουμε στα θετικά.

Τα παιδιά στην ηλικία των 2 ετών γίνονται πιο ανεξάρτητα, έχουν γνώμη και άποψη για όλα, αλλά ακόμη δεν έχουν φτάσει σε εκείνο το επίπεδο να ζητούν συγκεκριμένα παιχνίδια για τα γενέθλιά τους. Μπορείτε ακόμα σαν γονείς να έχετε εσείς τον έλεγχο αυτού που τελικά θα πάρουν.

Φυσικά, θέλετε να πάρετε δώρα με τα οποία θα ενθουσιαστούν, αλλά δεν χρειάζεται να είναι πάντα παιχνίδια. Αρχίστε να σκέφτεστε πέρα ​​από το κουτί των παιχνιδιών. Σκεφτείτε αντικείμενα, που θα τα ενθαρρύνουν να είναι δραστήρια, περιπετειώδη, πονηρά, που θα μαθαίνουν πράγματα και φυσικά θα εξερευνούν.

Αν δείτε για λίγο τον κόσμο όπως τον βλέπουν τα παιδιά, τα παπούτσια δεν είναι στην πραγματικότητα παπούτσια. Είναι ένα παιχνίδι που τους επιτρέπει να πηδούν, να τρέχουν ή να πηδούν μέσα σε νερόλακκους.

Τα κουπάτ μπισκότων, για την ακρίβεια δεν είναι κουπάτ αλλά ένας διασκεδαστικός τρόπος να φτιάξουν μπισκότα και να δημιουργήσουν χαμό στην κουζίνα.

Υπάρχουν τόσα πράγματα που σαν γονείς μπορείτε να αγοράσετε στα παιδιά σας, ενισχύοντας τη φαντασία τους και κάνοντάς τα να νιώσουν μοναδικά. Εστιάστε σε αντικείμενα που χρειάζονται, όπως γαλότσες, ένα μικρό τραπέζι για να ζωγραφίζουν ή να παίζουν με τις πλαστελίνες τους. Σίγουρα τα παιδιά είναι μια καλή και εύκολη επιλογή για δώρο. Αλλά τα παιχνίδια μετατρέπονται με τον καιρό σε αντικείμενα που δεν χρειάζεται το παιδί και που υπάρχουν στο δωμάτιο χωρίς λόγο.

Ορίστε μερικές προτάσεις από εμάς για όλους εσάς που δεν θέλετε να αγοράσετε ακόμη μια κούκλα, ένα φορτηγό ή ένα αυτοκινητάκι.


Πηγή