Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα καλύτερα θερμόμετρα για μωρά (pics)

Με τον κορονοϊό να υπάρχει ακόμη (και θα υπάρχει για πολύ) τριγύρω μας η ανησυχία για τον πυρετό του μωρού είναι μεγαλύτερη.

Πυρετός σε παιδιά

Η κανονική θερμοκρασία του σώματος θεωρείται ότι είναι οι 37°C ωστόσο υπάρχει σημαντική ατομική διακύμανση. Περίπου ένας στους τέσσερεις γονείς θεωρεί ως πυρετό θερμοκρασίες μασχάλης ακόμη και μεταξύ 36,8°C και 37,2°C, δηλαδή θερμοκρασίες απολύτως φυσιολογικές.

Περισσότεροι από τους μισούς γονείς ονομάζουν υψηλό (μεγάλο) πυρετό θερμοκρασία μασχάλης πάνω από 38°C, ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι ο υψηλός πυρετός, δηλαδή πάνω από 38°C μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη έως και θάνατο!

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, ο πυρετός μπορεί να είναι επικίνδυνος σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους, δηλαδή στα νεογνά και στα βρέφη μόνο όταν εμφανίσουν πυρετό πάνω από 38°C.

Πότε να ανησυχήσετε

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να καλέσετε τον γιατρό σας. Σύμφωνα με τους παιδιάτρους θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας αν:

  • το μωρό σας είναι μικρότερο από 3 μηνών και έχει 38°C πυρετό.
  • το παιδί σας είναι μεταξύ 3 και 6 μηνών και έχει 38,9°C πυρετό, έχει εξανθήματα ή κόκκινα σημάδια.
  • το παιδί σας είναι μεταξύ 6 και 24 μηνών και έχει πυρετό 38,9°C που κρατάει πάνω από ένα 24ωρο χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα.
  • το παιδί σας έχει και άλλα συμπτώματα μαζί με τον πυρετό όπως βήχα, διάρροια ή καταρροή.

Χρειάζεστε ένα θερμόμετρο για μωρά;

Με το να έχετε ένα θερμόμετρο για το μωρό στο σπίτι θα σας βοηθήσει να μετρήσετε τη θερμοκρασία του γρήγορα, ώστε να ειδοποιήσετε τον γιατρό σας και να δώσετε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Τι τύποι παιδικών θερμομέτρων υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες θερμομέτρων για μωρά:

Τα ψηφιακά θερμόμετρα: Τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα χρειάζονται ένα λεπτό ή και λιγότερο για να μετρήσουν τη θερμοκρασία του παιδιού. Μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από τη γλώσσα ή τη μασχάλη. Για να μετρηθεί σωστά η θερμοκρασία του μωρού θα πρέπει να είναι ακίνητο… Για αυτό και μόνο το λόγο το θερμόμετρο αυτό δεν συστήνεται στους γονείς με βρέφη κάτω των 6 μηνών.

thermometra gia mora 6

Τα θερμόμετρα των αυτιού: Γρήγορα και άνετα στη χρήση τους, τα θερμόμετρα που μετρούν τη θερμοκρασία του παιδιού από τα αυτιά, είναι κατάλληλα για τα μωρά μέχρι έξι μηνών και πάνω. Μετρούν με ακρίβεια τη θερμοκρασία που υπάρχει μέσα στο αυτί.

Τα ψηφιακά θερμόμετρα μετώπου: Τα συγκεκριμένα θερμόμετρα σκανάρουν απ’ άκρη σε άκρη την περιοχή του μετώπου. Είναι θερμόμετρα ακριβείας και όπως με τα θερμόμετρα των αυτιών, μετρούν σε χρόνο dt και με άνεση τη θερμοκρασία του μωρού. Ωστόσο, αξίζει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο θερμόμετρο είναι πιο ακριβό από τα προηγούμενα και είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία.

Είναι αξιόπιστες οι πιπίλες θερμόμετρα;

Στη θεωρία ναι είναι καλές, αν τα παιδιά χρησιμοποιούν πιπίλα. Αλλά μην την σκεφτείτε καθόλου. Γιατί; Γιατί το μωρό σας θα πρέπει να κρατήσει σταθερή την πιπίλα στο στόμα του για τρία ολόκληρα λεπτά. Αν δεν κοιμάται λοιπόν το παιδί σας, είναι αδύνατο να μείνει μια πιπίλα ακούνητη στο στόμα του. Επιπλέον, αυτό το είδος θερμόμετρου δεν ενδείκνυται για τα νεογέννητα.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα θερμόμετρα για μωρά στη gallery που ακολουθεί:

πηγή: babylist.com


Πηγή