Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα μαλλιαρά μωράκια του Instagram – Φανταστικές φωτογραφίες νεογέννητων

Τα τριχοθυλάκια στο σώμα του μωρού αναπτύσσονται ήδη από την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Στην 22η εβδομάδα, αρχίζουν να αναπτύσσονται λεπτές, άχρωμες τρίχες σε όλο το σώμα (lanugo), οι οποίες είναι το πρώτο προϊόν των τριχοθυλακίων. Μία εβδομάδα μετά, η μελανίνη αρχίζει και προσθέτει χρώμα στις άχρωμες μέχρι τότε αυτές τρίχες.

Οι πρώτες τρίχες του μωρού εξαφανίζονται συνήθως από την 24η μεχρι και την 28η εβδομάδα κύησης. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις τρίχες των μαλλιών, καθώς τα τριχοθυλάκια στην περιοχή του κεφαλιού σχηματίζουν ένα μοτίβο μαλλιών που θα έχουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Γιατί κάποια νεογέννητα γεννιούνται με πολλά μαλλιά;

Τα μαλλιά του εμβρύου είναι ορατά, το πόσο όμως γρήγορα αναπτύσσονται τις εβδομάδες πριν τον τοκετό διαφέρει ανά περίπτωση.

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν να πουν γιατί κάποια νεογέννητα γεννιούνται με πολλά μαλλιά και άλλα χωρίς σχεδόν καθόλου. Ωστόσο, ότι η κληρονομικότητα και το DNA του βρέφους ενδέχεται να παίζουν κάποιο ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα μωρά χάνουν τα μαλλιά με τα οποία έχουν γεννηθεί τους πρώτους έξι μήνες λόγω ορμονικών αλλαγών. Τότε ξεκινάει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης μαλλιών και πολύ γρήγορα το βρέφος βγάζει νέα μαλλιά, τα οποία μάλιστα ενδέχεται να έχουν διαφορετικό χρώμα και υφή σε σχέση με πριν.

Μαλλιαρά νεογέννητα ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό

Τα μαλλιαρά νεογέννητα είναι μία εικόνα απολαυστική. Πολλοί γονείς και επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες μωρών που έχουν γεννηθεί με πολλά μαλλάκια κι εμείς βρήκαμε στο Instagram μερικές από τις πιο υπέροχες. 

Απολαύστε στην gallery που ακολουθεί το δικό μας αγαπημένο top 10.

 

 


Πηγή