Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα οφέλη της ντομάτας στην υγεία του παιδιού (vid)

Η ντομάτα δεν αρέσει σε πολλά παιδιά όχι μόνο εξαιτίας της γεύσης αλλά και της υφής της.

Ωστόσο, η ντομάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά καθώς περιέχει βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό, την όραση και την υγεία του δέρματος, βιταμίνη Κ, απαραίτητη για τα οστά, και κάλιο, βασικό συστατικό για τη λειτουργία της καρδιάς, τους μυς, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την ισορροπία των υγρών.

Επίσης, μια ντομάτα καλύπτει το 40% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C.

Γιατί το παιδί σας πρέπει να τρώει ντομάτες

Βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου

Οι ντομάτες περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει τον καρκίνο και επιβραδύνει την ανάπτυξη πιθανώς καρκινικών κυττάρων.

Βοηθούν την υγεία των οστών

Δύο θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και την ενίσχυση των οστών είναι το ασβέστιο και η βιταμίνη Κ, και τα δύο βρίσκονται στις ντομάτες. Προκειμένου τα οστά του παιδιού σας να είναι γερά μετά από μικροτραυματισμούς, θα πρέπει να καταναλώνουν αρκετή ποσότητα αυτών των θρεπτικών ουσιών.Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις ντομάτες βοηθούν επίσης στην προώθηση της ποσότητας ασβεστίου που βρίσκεται στο σώμα . Μακροπρόθεσμα, τα οφέλη της τομάτας μπορούν να αποτρέψουν την οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες των οστών.

Βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Για την αποφυγή καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων καρδιακών προβλημάτων, είναι απαραίτητη η βιταμίνη Β και το κάλιο. Εντάσσοντας την ντομάτα στην διατροφή του παιδιού, φροντίζετε για την μακροχρόνια υγεία της καρδιάς.

Βελτιώνουν την όραση

Η βιταμίνη Α, που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στις ντομάτες, είναι ιδανική για την όραση.

Αποτρέπουν τον διαβήτη

Εάν κάποιο μέλος της οικογένειας εμφανίσει διαβήτη θα πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για τα παιδιά. Οι ντομάτες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη. Επιπλέον, οι ίνες που βρίσκονται στις ντομάτες μπορούν να κάνουν τα συμπτώματα του διαβήτη λιγότερο σοβαρά. Έχει βρεθεί ότι οι ίνες οδηγούν σε εξισορρόπηση των σακχάρων στο αίμα, των λιπιδίων και των επιπέδων ινσουλίνης.

Κάνουν καλό στην ψυχική υγεία

Τα αντιοξειδωτικά που έχουν οι ντομάτες συμβάλλουν στη θετική ψυχική υγεία. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του συναισθηματικού στρες και στην πρόληψη των νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Με την κατάθλιψη που αυξάνεται στα παιδιά και τους εφήβους, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα δεκτικοί σε οτιδήποτε τα βοηθάει, ειδικά αν έχει να κάνει με την διατροφή.

Τρόποι για φάει ντομάτα το παιδί σας

  • Σε σάλτσες ζυμαρικών
  • Κομμένες σε κύβους με άλλα λαχανικά
  • Σε πράσινες σαλάτες κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Τριμμένη σε μπιφτέκια

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε μια νόστιμη σάλτσα με ντομάτα για να συνοδεύσετε τα αγαπημένα τους ζυμαρικά: 

Πηγή: momwifewine.com


Πηγή