Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τα οφέλη της πατάτας στην εγκυμοσύνη που θα σας εκπλήξουν

Η διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την υγεία του εμβρύου. Μέσα από τις τροφές που καταναλώνει η μέλλουσα μαμά, το έμβρυο προσλαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά.

Απαραίτητα στην ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή της εγκύου είναι ασφαλώς τα φρούτα και τα λαχανικά. Ένας ίσως ελαφρώς «παρεξηγημένο» λαχανικό που όμως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο την περίοδο αυτή της ζωής σας, είναι η πατάτα.

Η πατάτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, νάτριο και υδατάνθρακες.  Ποια είναι όμως συγκεκριμένα τα οφέλη από την κατανάλωσή της για τη μαμά και το έμβρυο;

Αντιμετωπίζει τις καούρες

Η πατάτα μειώνει την οξύτητα του γαστρικού υγρού που προκαλεί τις καούρες. Επίσης, είναι ένα λαχανικό που χωνεύεται εύκολα και είναι ωφέλιμο γενικά για όσους έχουν προβλήματα με το πεπτικό του σύστημα.

Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β και C

Οι συγκεκριμένες βιταμίνες βοηθούν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι απαραίτητες για έναν γερό οργανισμό.

Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του εμβρύου. Η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε φυλλικό οξύ τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, μειώνουν τις πιθανότητες αποβολής.

Δίνει ενέργεια

Η κόπωση είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Η πατάτα είναι εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και μπορείτε να σας προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεστε.

Πηγή: parenting.firstcry.com


Πηγή