Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τα πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τη σωστή ρουτίνα ύπνου του μωρού

Ο ύπνος του μωρού απασχολεί πολλούς νέους γονείς, ιδιαίτερα του πρώτους μήνες. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις μωρών που κοιμούνται σερί όλο το βράδυ και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, όταν ξεκινούν οι κολικοί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαντικό ρόλο στον ήρεμο και ποιοτικό ύπνο του μωρού, παίζει η δημιουργία μίας βραδινής ρουτίνας ύπνου. Μέσα από δραστηριότητες που επαναλαμβάνονται καθημερινά, το μωρό γνωρίζει τι να περιμένει και προετοιμάζεται ασυνείδητα για να κοιμηθεί.

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε τη σωστή ρουτίνα ύπνου του μωρού;

Βήμα 1ο – Το μπάνιο
Ξεκινήστε τη βραδινή ρουτίνα του μωρού με ένα μπάνιο. Σταδιακά το μωρό σας θα συνειδητοποιήσει ότι το μπάνιο σημαίνει το τέλος των διάφορων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών και ότι ήρθε η ώρα του ύπνου. Μετά το μπάνιο, φορέστε στο μωρό σας τα πιτζαμάκια του.

Βήμα 2ο – Ετοιμάστε το δωμάτιο
Μετά το μπάνιο, μεταφέρετε το μωρό στο παιδικό δωμάτιο. Χαμηλώστε τα φώτα και δημιουργήστε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτικό.

Βήμα 3ο – Κάντε το μωρό σας να χαλαρώσει
Το μωρό μπορεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να του τραγουδήσετε ένα τραγουδάκι ή απλά να το πάρετε μία αγκλιά.

Βήμα 4ο – Το βραδινό τάισμα
Ταΐστε το μωρό σας λίγο πριν κοιμηθεί, όσο είναι ακόμα ξύπνιο.

Βήμα 5ο – Ώρα για παραμύθι
Εάν δεν κοιμηθεί αμέσως μετά το τάισμα, διαβάστε του μία ιστορία. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συνηθίζεται περισσότερα στα μεγαλύτερα μωρά, αλλά και μόνο στο άκουσμα της φωνής σας, όσο μηνών και αν είναι το μωρό σας, σίγουρα θα χαλαρώσει.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

 


Πηγή