Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τα παιδιά άνω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκες αναφέρει το CDC

Με τα σχολεία να προετοιμάζονται για την έναρξή τους, η μάσκα φαίνεται ότι θα είναι ένα από τα βασικότερα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουν οι μικροί μαθητές μαζί τους.

Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι περισσότερο εξοικειωμένα με τη χρήση μάσκας, τι γίνεται όμως μετά μικρότερα παιδιά; Πώς θα τα κάνουμε να συνηθίσουν τη χρήση μάσκας;

1. Φορέστε εσείς μάσκα

Τα παιδιά ίσως να μην είναι εξοικειωμένα με τη χρήση μάσκας και να τους φαίνεται περίεργο που κάποιοι γύρω τους τις τελευταίες εβδομάδες φορούν μάσκες παντού. Μάλιστα κάποιες ομάδες παιδιών ίσως και να αγχώνονται. «Ένα χαμογελαστό πρόσωπο βοηθά τα παιδιά να νοιώθουν άνετα. Όταν δεν μπορούν να δουν ποιος είναι κάτω από τη μάσκα και απαιτείται να φορούν μάσκα και εκείνα, τα κάνει να τρομάζουν και να νιώθουν άβολα», λέει η Δρ Lauren Grodin, PsyD , ψυχολόγος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Joe DiMaggio, «Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν γιατί είναι σημαντική η χρήση μάσκας και πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μείνουν ασφαλή!».

Τα παιδιά θα αρχίσουν να νιώθουν άνετα, μόνο εάν δουν εμάς τους ίδιους να τη φοράμε πρώτα. Όταν βλέπουν τους γονείς τους να φορούν τη μάσκα, σίγουρα θα θέλουν να τους μιμηθούν και θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτε τρομακτικό σε αυτή.

2. Αφήστε τα παιδιά σας να διαλέξουν τη μάσκα τους

Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά τείνουν να φορούν μια μάσκα που έχουν διαλέξει εκείνα. «Διαλέγοντας μια μάσκα ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, αυξάνονται οι πιθανότητες να τη φορέσουν!», αναφέρει η Anna Davies και συνεχίζει, «Ας το παραδεχτούμε, μια μάσκα με τον Spiderman είναι πιο δελεαστική από μια απλή λευκή μάσκα!».

3. Βάλτε τη μάσκα στους κανόνες σας

Η μάσκα θα πρέπει να μπει στους κανόνες της οικογένειάς σας. Όποιος βγαίνει έξω θα πρέπει να φορά μάσκα, όχι για να μην κολλήσει κορονοϊο, αλλά για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού σε περίπτωση που οι ίδιοι νοσείτε με τον ιό και είστε ασυμπτωματικοί.

Θα πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να έχετε κορονοϊο και δεν θέλετε να τον μεταφέρετε σε άλλους.

4. Οι μάσκες είναι μόνο για παιδιά άνω των δύο ετών

Τα μωρά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες, σύμφωνα με το CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), καθώς μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ασφυξίας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι μάσκες δεν πρέπει να τοποθετούνται σε μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών, σε όσους έχουν προβλήματα αναπνοής ή τους είναι αδύνατο να την αφαιρέσουν μόνοι τους χωρίς βοήθεια!».

5. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να φορούν μάσκα

Διανύουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι ζητείται για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και τους γύρω μας. Το να φοράμε μάσκα είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και κάτι νέο, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε σε παλιά γνώριμα πράγματα, όπως την ορθή έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς εκ περιτροπής ή διαδικτυακά μαθήματα.


Πηγή