Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα τελευταία (καλά νέα) για τα παιδιά και τον κορονοϊό από το CDC

Μία νέα έρευνα από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για τον κορονοϊό έδειξε ότι: τα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά με τον ιό, σε σύγκριση με τους ενήλικες (με τη σημαντική προειδοποίηση ότι τα μωρά είναι πιο ευάλωτα από τα μεγαλύτερα παιδιά).

Το CDC αναφέρει ότι σχεδόν τα 3/4 των παιδιών που έχουν τον COVID-19 αναπτύσσουν πυρετούς, βήχα και δύσπνοια, συγκριτικά με το 93% των ενηλίκων που αναπτύσσει τα ίδια συμπτώματα. Τα περισσότερα άλλα συμπτώματα (συμπεριλαμβανομένων των πονόλαιμων, πονοκεφάλων και μυϊκού πόνου) είναι πιο συχνά στους ενήλικες. Το μόνο σύμπτωμα που είναι πιο συνηθισμένο στα παιδιά από τους ενήλικες είναι η ρινική καταρροή.

Σύμφωνα με αναφορά του CDC, «είναι λίγα τα παιδιά που νοσούν από COVID-19 και έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής να εισαχθούν σε νοσοκομείο κι ακόμη μικρότερο το ποσοστό των παιδιών συγκριτικά με ενήλικες, που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού, όπως βήχας, πυρετός ή δυσκολία στην αναπνοή».

Παιδιά που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευάλωτα στον ιό COVID-19, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα του ιού. Παρόλα αυτά, το CDC ενημερώνει τους γονείς, πως επειδή τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν ήπια συμπτώματα στον ιό (κάποιες φορές τόσο ήπια που είναι δύσκολο να καταλάβεις πως το άτομο νοσεί), είναι πολύ σημαντικό οι οικογένειες να μένουν σπίτι το διάστημα αυτό. Κι αυτό, γιατί τα παιδιά μπορεί να μεταδώσουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα τα οποία θα νοσήσουν πολύ πιο βαριά.

Τέλος το CDC εξηγεί ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα δεδομένα για να καταλάβουν γιατί ο COVID-19 επηρεάζει διαφορετικά τα παιδιά.

πηγή: Mother.ly


Πηγή