Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα χειρότερα σχόλια που ακούνε οι μαμάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους

Για κάποιο λόγο η εγκυμοσύνη είναι σαν μαγνήτης για κάποιους, που μόνο κάτι αρνητικό και τρελό έχουν να πουν. Σε ένα ποστ που έγινε σε ένα forum για γονείς, Mumsnet, μαζεύτηκαν όλα εκείνα τα σχόλια που άκουσαν γυναίκες όταν ήταν έγκυες και πραγματικά πιστέψτε μας, κάποια από αυτά τα έχουμε ακούσει και εμείς και συνεχίζουμε να τα ακούμε από κάποιους.

Αν είστε έγκυος, καθήστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και διαβάστε τα σχόλια που ακολουθούν. Θα σας κάνουν να πέσετε κάτω από τα γέλια μιας και με κάποια από αυτά σίγουρα θα ταυτιστείτε.

Τη στιγμή της γέννας: “Με φυσιολογικό τοκετό να γεννήσεις”

Κάποιες γυναίκες είναι προετοιμασμένες για φυσιολογικό τοκετό, άλλες πάλι έχουν πάρει την απόφαση, το έχουν συζητήσει με τον γιατρό τους και ζητούν καισαρική τομή. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι γυναίκες που ξεκινούν για φυσιολογικό τοκετό και εξαιτίας κάποιον επιπλοκών (που σίγουρα θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία ή του εμβρύου ΠΡΕΠΕΙ να γεννήσουν με καισαρική τομή.

Το μέγεθος μετράει: “Νόμιζα ότι απλά πάχυνες”

Φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να κρατηθούν όταν έρχεται η στιγμή να σχολιάσουν μια φουσκωμένη (λόγω μιας εγκυμοσύνης) κοιλίτσα. Και τότε όλα τα “κρύα” αστεία όσο και αν προσπαθούν να κάνουν την ατμόσφαιρα καλύτερη δεν τα καταφέρνουν. “Καλέ, γιατί έχεις τόσο μεγάλη κοιλιά; Δίδυμα έχεις ή τρίδυμα;”, “Γιατί έχεις τόσο μικρή κοιλιά ενώ είσαι 7 μηνών;”, “Τι; Είσαι έγκυος; Εγώ νόμιζα ότι πάχυνες!”.

xeirotera sxolia poy akoune mamades stin egkimosini 3

Η απογοήτευση του φύλου: “Στο δεύτερο ίσως το πετύχεις”

Οι περισσότερες μαμάδες είναι χαρούμενες και μόνο που καταφέρνουν να μείνουν έγκυες. Δεν τις νοιάζει το φύλο του μωρού. “Γερό να ‘ναι και ο,τι να ‘ναι” λένε οι περισσότερες και όχι άδικα. Δεν τους νοιάζει αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι. Το μόνο που θέλουν είναι να έχουν ένα υγιές μωράκι. Ειδικά αν έχει προηγηθεί στο παρελθόν κάποια δυσκολία στη σύλληψη ή ακόμη και αποβολή. Ωστόσο, θα βρεθούν και εκείνοι που για κάποιο λόγο θα στεναχωρηθούν λέγοντας… “Κρίμα… ήθελες κορίτσι ε;”, “Τι; Κι άλλο αγόρι;”…

Θέματα διατροφής: “Επιλέγεις να δηλητηριάσεις το παιδί σου;”

Τα θέματα διατροφής σε ότι έχει να κάνει την εγκυμοσύνη και το τι τρώει ένα παιδί, ήταν, είναι και θα είναι σπουδαία υπόθεση. Οι μεγαλύτερες διαφωνίες γίνονται πάντα με το τι επιλέγει να τρώει μία έγκυος και τι επιλέγει να ταΐσει το παιδί της. Μια έγκυος πρέπει να τρώει υγιεινά γιατί ό,τι τρώει περνάει από στον πλακούντα (!!!) και το τρώει το μωρό, αν θηλάζει ό,τι τρώει περνάει και στο μωρό και πάει λέγοντας. Πόσες φορές έχετε ακούσει “Αν δεν θηλάσεις, το παιδί σου δεν θα έχει γερό ανοσοποιητικό”, “Μα, τι είναι αυτά που τρως, τέτοιες σαβούρες θέλει να τρώει και το μικρό σου;”.

xeirotera sxolia poy akoune mamades stin egkimosini 2

Η ανακοίνωση εγκυμοσύνης: “Να είναι κάτι λαμπερό”

Συνήθως η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης είναι κάτι μοναδικό και σπουδαίο για τις εγκυούλες, όμως δεν το βλέπουν όλες έτσι! Κάποιες θέλουν να κρατήσουν αυτή τη μοναδική στιγμή μόνο για εκείνες και τους συντρόφους τους χωρίς πολλά πολλά. Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που δεν κάνουν την ανακοίνωση πιο φανταστική. “Τι; Απλά του είπες ότι είσαι έγκυος;”, “Α, νόμιζα ότι το ανακοίνωσες με τρόπο φαντασμαγορικό, εγώ έτσι θα κάνω”.

Περιγραφές τοκετού που δεν έχουν ζητηθεί: “Θα πονάς πολύ. Προετοιμάσου”

Αυτό που δεν ζητούν ποτέ οι έγκυες είναι η πλήρης περιγραφή ενός τοκετού. Δεν τις νοιάζει το πόσο αίμα θα βγει, αν θα πονέσουν πολύ, αν θα τσιρίξουν ή πώς μοιάζει ο πλακούντας. Ωστόσο, κάποιες μαμάδες που το έχουν ζήσει λένε την γνώμη τους. Χωρίς να ζητηθεί. Και μάλιστα τρομοκρατώντας τις μέλλουσες μαμάδες. “Καλά, καλά, τέτοιο πόνο δεν θα έχεις ξανά ζήσει”, “Καισαρική και πάλι καισαρική, σιγά μην κάτσω να πονέσω!”, “Γέννα με καισαρική, δεν θα καταλάβεις τίποτα”, “Γέννησε φυσιολογικά γιατί αλλιώς δεν θα νιώσεις τη γέννα”.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες έτσι “ωραίες” φράσεις που ακούμε χωρίς να έχουν ζητηθεί, όπως:

xeirotera sxolia poy akoune mamades stin egkimosini 5

“Είσαι σίγουρη ότι το μωρό μεγαλώνει φυσιολογικά;”

“Μόνο μερικές εβδομάδες πέρασαν, περίμενε και θα δεις οι επόμενες πώς θα είναι”

“Είναι σίγουρα αυτή η πιθανή ημερομηνία τοκετού σου; Εγώ τις βγάζω λάθος”

“Θα είναι σαν να βγαίνουν τα σωθικά σου έξω”

“Θα πρέπει να τρως πολύ. Το μωρό πεινάει εκεί μέσα”.

“Τίποτε δεν θα είναι όπως φαντάζεσαι!”

“Κοιμήσου τώρα που μπορείς”


Πηγή