Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα 5+1 superfoods του μωρού την περίοδο του απογαλακτισμού

Ο απογαλακτισμός είναι από τα βασικά στάδια στην ανάπτυξη του μωρού και ξεκινάει από την ηλικία των 6 μηνών και έπειτα.

Από τις πρώτες τροφές που θα σας συμβουλεύσει και ο παιδίατρος να εντάξετε στη διατροφή του μωρού σας είναι τα λαχανικά και τα φρούτα. Και τα δύο έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό του μωρού.

Ποιες όμως τροφές συνλικά θεωρούνται superfoods και θα πρέπει να τα συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη διατροφή του μικρού σας;

1. Αβοκάντο

Έχει πάνω από 20 βιταμίνες και περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Επίσης, κάνει καλό στα κόκαλα και το δέρμα.

2. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα πολύ ωφέλιμο λαχανικό για τον οργανισμό του μωρού σας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Επιπλέον, το μπρόκολο έχει ένα ακόμα θετικό, ότι το μωρό σας μπορεί να το πιάσει και μόνο του με τα χεράκια του, γεγονός που το κάνει το ιδανικό πρώτου του finger food!

3. Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για το μικρό σας ώστε να απορροφήσει το ασβέστιο και να αναπτυχθούν σωστά τα κόκαλά του.

4. Μοσχαρίσιος κιμάς

Εάν είστε λάτρης του κρέατος οικογενειακώς, μπορείτε να εντάξετε το κόκκινο κρέας στη διατροφή του μωρού σας, ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα του απογαλακτισμού του. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο και ισορροπεί τον αιματοκρίτη που είναι σημαντικός για τη μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα.

5. Σολομός

Θέλετε το μικρό σας να κοιμάται περισσότερο; Βάλτε τον σολομό στη διατροφή του! Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλλουν στον καλό και ποιοτικό ύπνο του μωρού.

6. Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι ένα λαχανικό που δεν χρησιμοποιούμε τόσο πολύ στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι πλούσιο σε Β καροτίνη η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α η οποία βοηθάει την ανάπτυξη του σώματος του μωρού σας.

Πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή