Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τα 6 πράγματα που κάποιες φορές χάνουν οι γυναίκες όταν γίνονται μητέρες

Η μητρότητα σε κάνει να αγαπάς ένα πλάσμα με τρόπο που δεν γνώριζες πριν ότι μπορούσες να αγαπήσεις. Μπορεί να σε κάνει να θέλεις να θυσιάσεις τα πάντα, και οτιδήποτε, για έναν άλλον, χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείτε δεύτερη φορά. Είναι συναρπαστική, όμορφη, ικανοποιητική.

Όμως η μητρότητα έχει και μια άλλη πλευρά, για την οποία νιώθουν ενοχές όταν μιλούν οι μαμάδες γι’ αυτή.

Οι μητέρες ακούγονται αχάριστες πολλές φορές, στα αυτιά των άλλων, όταν μιλούν για κάποια πράγματα που θα ήθελαν να έχουν ή να ζουν. Μητέρες νιώθουν ευλογημένες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Όμως υπάρχουν στιγμές που θα ήθελαν να κάνουν μια παύση από την καθημερινότητά τους και να κάνουν πράγματα μόνο για εκείνες. Πράγματα που έκαναν πριν γίνουν μαμάδες και που τώρα δεν μπορούν να κάνουν με την ίδια ευκολία.

Κάποιες φορές νιώθουν “παγιδευμένες”. Νιώθουν κουρασμένες. Τους λείπει η ελευθερία τους. Τους λείπει ο παλιός τους εαυτός. Τους λείπει να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Προσωπικός χώρος

Θα ήθελαν να έχουν τον καναπέ μόνο για εκείνες. Να έχουν την πολυτέλεια να χουχουλιάσουν και να φάνε σνακ, χωρίς να τις διακόψει κανείς.

Δυνατότητα να πάνε όπου θέλουν όταν θέλουν

Τους λείπουν οι μέρες που πήγαιναν για καφέ και μπορούσαν να διαβάζουν με ησυχία ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο. Η δυνατότητα να πάνε για ψώνια χωρίς να τους αποσπά τίποτε άλλο την προσοχή. Να δοκιμάσουν τα ρούχα που θέλουν, χωρίς να στριμωχτούν στο δοκιμαστήριο με ένα, δύο ή τρία μικρά βλασταράκια.

Να κάνουν σεξ ό,τι ώρα θέλουν

Κουράστηκαν να προγραμματίζουν το πότε θα πάνε στο κρεβάτι με τον σύζυγό τους. Να περιμένουν να κοιμηθούνε τα παιδιά και στο τέλος να καταλήγουν να κοιμούνται και αυτές. Να κάνουν έρωτα και να έχουν το μυαλό τους στην πόρτα ή στα μικρά βήματα που θα ακούσουν σε περίπτωση που ξυπνήσουν τα παιδιά μέσα στην νύχτα και οδηγούνται προς την κρεβατοκάμαρα.

Να κοιμούνται όταν νυστάξουν

Τους λείπει η πολυτέλεια του “Νύσταξα, θα πάω τώρα να κοιμηθώ”.

Πραγματικά να ξεκουράζονται όταν είναι άρρωστες

Ακόμη και όταν αρρωσταίνουν δεν μπορούν να ξεκουραστούν όπως θέλουν. Βάζουν όλη τους τη δύναμη, στέκονται στα πόδια τους, ακόμη και αν νιώθουν ότι “διαλύονται” για να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για τα παιδιά και την οικογένειά τους.

Να έχουν ελεύθερο χρόνο και να μην κάνουν τίποτε απολύτως

Τους λείπει εκείνος ο ελεύθερος χρόνος και δεν έκαναν τίποτε απολύτως. Εκείνος ο χρόνος που σπαταλούσαν μπροστά σε μια τηλεόραση βλέποντας την αγαπημένη τους σειρά, κάνοντας δουλειές όποτε και όταν ήθελαν, εκείνος ο ελεύθερος χρόνος που γέμιζαν την μπανιέρα τους και κάθονταν για ώρες εκεί μέχρι να μουλιάσουν.

Κάποιες φορές μια μαμά νιώθει ότι ο κόσμος της καταρρέει, ότι τα κάνει όλα λάθος και χρειάζεται κάποιον να την ενθαρρύνει και να τη διαβεβαιώσει ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά και ότι κάνει καταπληκτική δουλειά. Καμιά μαμά δεν είναι τέλεια, καμιά μαμά δεν είναι κακιά.

Έτσι νιώθουμε οι περισσότερες μαμάδες. Κάτι χάσαμε όμως σίγουρα κάτι καλύτερο κερδίσαμε.

Εσάς; Τι σας λείπει περισσότερο από την προ παιδιών εποχή;


Πηγή