Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τεστ εγκυμοσύνης με σαμπουάν: Είναι ή όχι αξιόπιστο;

Τα DIY τεστ εγκυμοσύνης έχουν μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο.

Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν κοστίζουν, γίνονται με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και έχουν άμεσο αποτέλεσμα.

Από τα πιο δημοφιλή στη λίστα με τα σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης είναι αυτό με το σαμπουάν.

Πώς γίνεται

Συλλέξτε ούρα σε ένα πλαστικό δοχείο. Σε ένα άλλο, ανακατέψτε λίγο σαμπουάν με νερό μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέστε τα ούρα σας στο μείγμα και παρακολουθήστε το. Εάν αφρίζει συνεχώς τότε το τεστ είναι θετικό, είστε έγκυος.

Πώς λειτουργεί

Η χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) λέγεται ότι αντιδρά με το σαμπουάν, κάνοντάς την να αφρίζει. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν αποδέχονται αυτό του είδους το τεστ εγκυμοσύνης.

Πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα τεστ μετράνε μια ορμόνη που λέγεται χοριακή γοναδοτροπίνη ή hCG. Η hCG βρίσκεται στον οργανισμό σας ακόμη και όταν δεν είστε έγκυος, όταν όμως γίνει η σύλληψη και το έμβρυο αρχίσει να αναπτύσσεται, τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης (μετριέται σε μονάδες IU) εκτοξεύονται στο αίμα και τα ούρα. Αν έχει φτάσει τα 25 IU, το τεστ είναι θετικό, που σημαίνει ότι είστε έγκυος.

Τι ισχύει

Τα σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης δεν έχουν επιστημονική βάση. Καμία έρευνα δεν δείχνει ότι είναι ακριβείς μέθοδοι για την επιβεβαίωση μιας εγκυμοσύνης. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι τα ούρα κάθε γυναίκας μπορούν να προκαλέσουν την περιγραφόμενη θετική αντίδραση.

Γι΄αυτό αν θέλετε να διαπιστώσετε αν είστε ή όχι έγκυος, προμηθευτείτε τα τεστ εγκυμοσύνης που κυκλοφορούν στην αγορά και θεωρούνται αξιόπιστα.

Πηγή: healthline.com


Πηγή