Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Τι είναι η χημική εγκυμοσύνη;

Δυστυχώς, ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης δεν προεξοφλεί ότι η κύηση θα εξελιχθεί χωρίς προβλήματα.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες η εγκυμοσύνη να είναι χημική. Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται στην ουσία για πολύ πρώιμη αποβολή, συνήθως κατά τις πέντε πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες, ενώ έχουν καθυστέρηση λίγων ημερών, κάνουν ένα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγαίνει θετικό αλλά στην πορεία αποβάλλουν καθώς πρόκειται για χημική εγκυμοσύνη. Είναι μία αρκετά συχνή κατάσταση της οποίας τα αίτια δεν είναι γνωστά.

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, επειδή ακριβώς παρακολουθούν με λεπτομέρεια τη διαδικασία, αντιλαμβάνονται την περίπτωση μίας χημικής εγκυμοσύνης πιο συχνά από ότι οι γυναίκες που έχουν συλλάβει με φυσικό τρόπο, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιμετωπίζουν μια χημική εγκυμοσύνη ως καθυστέρηση της περιόδου επειδή δεν είχαν καμία ένδειξη ότι ήταν έγκυες έστω και για λίγες ημέρες.

Τι προκαλεί μια χημική εγκυμοσύνη;
Περίπου το ήμισυ του συνόλου των αποβολών συμβαίνουν επειδή τα χρωμοσώματα του εμβρύου είναι ανώμαλα και η εγκυμοσύνη δεν αναπτύσσεται σωστά από την αρχή. Σε μία τέτοια περίπτωση, η αποβολή είναι ο τρόπος της φύσης να «διακόπτει» μια ανώμαλη κύηση.

Έχοντας μια χημική εγκυμοσύνη δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα έχει μια σοβαρή υποκείμενη πάθηση που το προκάλεσε, ούτε σημαίνει ότι θα συμβεί ξανά.

Από έρευνες που έχουν γίνει όμως, έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που μπορεί να προκαλέσουν μια χημική εγκυμοσύνη, όπως ανωμαλίες της μήτρας, ανεπάρκεια ορμονών, χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου, ινομυώματα της μήτρας και ανεπαρκής επένδυση της μήτρας.


Πηγή