Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τι κολυμβητήριο να διαλέξω για το παιδί μου;

Πως όμως να διαλέξεις το σωστό κολυμβητήριο για το παιδί σου; Έχουμε ετοιμάσει τον απόλυτο οδηγό για την επιλογή του καλύτερου παιδικού κολυμβητηρίου.

Κανόνας #1

Δεν έχει σημασία που είναι το κολυμβητήριο, σημασία έχει να μπορεί να προσφέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες και το σωστό μάθημα στο παιδί.

Μην επιλέξεις το πιο κοντινό, επίλεξε το πιο σωστό κολυμβητήριο για το παιδί ακόμα και αν χρειαστείς 15 λεπτά για να φτάσεις με το αυτοκίνητο.

Κανόνας #2

Να αποφύγεις τα δημόσια κολυμβητήρια, χιλιάδες μέλη, ηλικιωμένοι, αθλητικές ομάδες κολυμπούν καθημερινά στις εγκαταστάσεις τους, οι πισίνες είναι τόσο μεγάλες που είναι αδύνατον να αλλάζει το νερό και οι κανόνες υγιεινής είναι καλοί αλλά σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα καλό ιδιωτικό κολυμβητήριο.

Κανόνας #3

Υπάρχουν δεκάδες ιδιωτικά κολυμβητήρια, πόσα όμως είναι αποκλειστικά για παιδιά; Αφού θα πληρώσεις μη το διαπραγματευτείς, επίλεξε αυτό το κολυμβητήριο που λειτουργεί αποκλειστικά για παιδιά, δεν υπάρχουν ώρες κοινού και δεν μπορεί να κολυμπήσει όποιος ενήλικας θέλει παρά μόνο τα παιδιά και οι συνοδοί που μπαίνουν μαζί τους στο νερό. Το κόστος τους είναι από 45€ έως 70€ το μήνα ανάλογα με το πρόγραμμα που θα διαλέξεις και έχουν και μια εγγραφή συνήθως 20€. Είναι 5€-10€ ακριβότερα γιατί είναι αποκλειστικά για παιδιά αλλά μπορείς να είσαι 100% σίγουρος.

Κανόνας #4

Προσπάθησε να βρεις κολυμβητήρια τα οποία ανήκουν σε γνωστές αλυσίδες, έχουν υψηλά στάνταρτ και έχουν φήμη. Ανάμεσα σε ένα κολυμβητήριο της γειτονιάς και ένα μιας γνωστής αλυσίδας σίγουρα το δεύτερο έχει περισσότερους κανόνες ασφαλείας και μεγαλύτερους ελέγχους.

Κανόνας #5

Ζήτησε να δεις τα πιστοποιητικά ελέγχου του νερού και τα πιστοποιητικά απολύμανσης. Τα κολυμβητήρια που κάνουν σωστή δουλειά στον τομέα της υγιεινής συνήθως τα έχουν σε περίοπτη θέση.

Σε μια χώρα που η πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά είναι ο πνιγμός είναι φυσιολογικό για κάθε γονέα αυτή την εποχή να ψάχνει το καλύτερο κολυμβητήριο για το παιδί του. Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός επιλογής κολυμβητηρίου για παιδιά αυτή την άνοιξη. Κάνε την έρευνα σου και καλό παιχνίδι με ασφάλεια στις παραλίες.


Πηγή