Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων εκτός από τα πιάτα

Μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στις ζωές μας αναγκαστήκαμε, υποχρεωθήκαμε (πείτε το όπως θέλετε) να μάθουμε να καθαρίζουμε σχολαστικά το σπίτι μας, ξέρουμε να φτιάχνουμε δικά μας αντισηπτικά μαντηλάκια, υγρά για τα χέρια, ξέρουμε πώς να απολυμάνουμε τα πόμολα και γενικότερα κάνουμε πράγματα που πιο πριν δεν κάναμε.

Η κουζίνα έγινε το αγαπημένο μας δωμάτιο στο σπίτι, εξελίξαμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και το πλυντήριο πιάτων πήρε «φωτιά» πλένοντας μπολ, ταπεράκια, ταψιά, πιάτα και ό,τι άλλο λερώναμε τρώγοντας ή φτιάχνοντας γλυκά, ψωμιά, τσουρέκια κ.ο.κ..

Εμείς μέσα σε αυτό το τρίμηνο που μείναμε στο σπίτι όμως, μάθαμε να αξιοποιούμε το πλυντήριο πιάτων και λίγο διαφορετικά. Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι ένα πλυντήριο πιάτων μπορεί να πλύνει κι αλλα πράγματα εκτός από αυτά που προορίζεται;

Σκεφτείτε πέρα από τα πιάτα

Σίγουρα μπορείτε να πλύνετε κάθε λογής πιάτα, ποτήρια, μαχαίρια και πιρούνια, κατσαρόλες, ταψιά και ό,τι άλλο κουζινικό βάλετε στο μυαλό σας αλλά θα μπορούσατε ποτέ να σκεφτείτε πέρα από τα πιάτα και τις κατσαρόλες; Σίγουρα όχι!

Όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πλυντήριο πιάτων μπορεί να πλύνει πολλά περισσότερα πράγματα. Για παράδειγμα, σφουγγάρια, οδοντόβουρτσες, πλαστικά παιχνίδια, κουδουνίστρες, φορτηγάκια, αυτοκινητάκια και γενικότερα πολλά άλλα παιχνίδια και αντικείμενα που πιο πριν δεν φανταζόσασταν.

Διαλέξτε το σωστό πρόγραμμα

Υπάρχει λόγος βρε μανούλες μου γλυκές που τα πλυντήρια πιάτων έχουν διαφορετικά προγράμματα. Όλα κάνουν διαφορετική δουλειά και είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να χρησιμοποιείτε τη σωστή πλύση κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε. Μην ξεχνάτε να διαβάσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή.


Πηγή