Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τι μπορούν να κάνουν οι σύζυγοι στο δωμάτιο τοκετού

Πολλά συμβαίνουν μέσα στο δωμάτιο τοκετού. Κάποιες γυναίκες είναι αγχωμένες, άλλες όχι, άλλες φωνάζουν, άλλες πονάνε, άλλες παίρνουν ανάσες, άλλες σφίγγουν τα δόντια, άλλες κρατάνε το χέρι του συντρόφου τους αν εκείνος έχει επιλέξει να βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο.

Βέβαια, οι περισσότεροι μπαμπάδες θέλουν και βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο τοκετού. Εκείνοι που έχουν ήδη ένα παιδί και έχουν περάσει από αυτή τη θέση, ξέρουν με τι θα έρθουν αντιμέτωποι. Τι γίνεται όμως με τους νέους μπαμπάδες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση για πρώτη φορά; Τι μπορούν να κάνουν; Μπορούν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν τη γυναίκα της ζωής τους;

Η απάντηση είναι “ναι”! Ιδού τι μπορούν να κάνουν οι μπαμπάδες στο δωμάτιο τοκετού.

Φτιάξτε μια Playlist

Κι όμως μέσα στο δωμάτιο τοκετού μια γυναίκα μπορεί να ακούσει τα αγαπημένα της τραγούδια. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε φτιάξει την αγαπημένη της playlist. Η μουσική θα τη χαλαρώσει και θα της φτιάξει τη διάθεση λίγο πριν αρχίσει τις τελευταίες δυνατές ανάσες και εξωθήσεις.

Πείτε της αστεία

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό τη στιγμή που η γυναίκα σας παλεύει να φέρει στον κόσμο το μωρό σας, όμως σίγουρα τα αστεία σας θα της ανεβάσουν την ψυχολογία. Θυμίστε της αστεία περιστατικά που έχουν συμβεί και στους δύο, πείτε της κάποια ανέκδοτα “κρύα” που σίγουρα θα την κάνουν να γελάσει και γενικότερα προσπαθήστε να την κάνετε να ξεχαστεί και να γελάσει έστω για λίγο.

Να της λέτε συνέχεια ότι όλα θα πάνε καλά

Ναι! Θα πάνε καλά! Το ξέρει κατά βάθος αλλά θέλει και να το ακούει γι’ αυτό να της το λέτε. Να της λέτε ότι όλα θα πάνε καλά. Διαβεβαιώστε τη. Ξανά και ξανά και ξανά…

Δώστε της ένα χεράκι (κυριολεκτικά και μεταφορικά)

Δώστε της το χέρι σας. Κρατήστε τη. Σφίξτε το χέρι της. Χαϊδέψτε τους ώμους της. Φιλήστε τη. Δείξτε της την αγάπη σας, τη φροντίδα σας, την κατανόησή σας. Αφήστε τη να το σφίξει με όση δύναμη έχει για να σπρώξει.

Κοιτάξτε τη στα μάτια

Τέλος, να την κοιτάτε στα μάτια. Αυτά τα μάτια που δείχνουν πόνο, που δείχνουν άγχος, που δείχνουν αγωνία και ανασφάλεια. Αυτά τα μάτια που αν φέρνουν στον κόσμο για πρώτη φορά ένα παιδί, δείχνουν χαμένα! Κοιτάξτε τη στα μάτια, πείτε της ότι την αγαπάτε, ότι είστε δίπλα της, ότι καταλαβαίνετε τα όσα περνάει, ότι θα πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της. Θυμίστε της ότι κρύβει μέσα της δύναμη που ούτε η ίδια γνωρίζει ότι έχει.

H Monet Nicole για ακόμη μια φορά μέσα από τον φωτογραφικό της φακό μας δείχνει πόσο υποστηρικτικοί μπορούν να γίνουν οι μπαμπάδες μέσα στο δωμάτιο τοκετού, απλά και μόνο αγκαλιάζοντας τη μητέρα του παιδιού τους.




Πηγή