Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου για το παιδί (pics +vid)

Η προστασία των ματιών από την ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να απαχολεί όλους τους γονείς.

Τα μωρά κάτω των 6 μηνών απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο. Από την ηλικία των 6-12 μηνών που βγαίνουν περισσότερες βόλτες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά. Το πρόβλημα στα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 2 ετών είναι ότι δεν δέχονται εύκολα τα γυαλιά. Καλό είναι να μην το πιέζετε γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα πετάει συνεχώς στο πάτωμα.

Προϋποθέσεις για την αγορά γυαλιών

Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να παρέχουν 100% προστασία από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία. Έτσι, τα γυαλιά που θα αγοράσετε θα πρέπει να φέρουν σχετική ένδειξη, όπως ετικέτα ή αυτοκόλλητο.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να βλάψει τα μάτια ακόμη και μετά από λίγες ώρες έκθεσης. Μια συχνή καλοκαιρινή πάθηση των ματιών είναι η φωτοκερατίτιδα, δηλαδή το έγκαυμα του κερατοειδούς χιτώνα. Η φωτοκερατίτιδα συνοδεύεται από τον ισχυρό πόνο και την αυξημένη ευαισθησία των ματιών στο φως.

Η ανεπαρκής προστασία των ματιών από τον ήλιο αποτελεί επίσης παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καταρράκτη ή βλάβης στον αμφιβληστροειδή. Επομένως τα γυαλιά ηλίου των παιδιών θα πρέπει να δεσμεύουν 100 % και των δύο τύπων υπεριώδους ακτινοβολίας UVA και UVB.

Επίσης θα πρέπει να έχουν:

  • Άθραυστους φακους με 100% προστασία
  • Εύκαμπτο και μαλακό σκελετό με ελαστικούς βραχίονες, που εφαρμόζει καλά και είναι ελαφρύς
  • Το σήμα CE

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε περισσότερα για το πώς προστατεύουν τα γυαλιά τα μάτια μας ενώ στη gallery θα δείτε αρκετά σχέδια παιδικών γυαλιών.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

Φωτογραφίες: Instagram #babysunglasses

 


Πηγή