Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τι να φάτε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για να μην πάρετε πολλές θερμίδες

Άλλο ένα γιορτινό τραπέζι θα στρωθεί για όλη την οικογένεια ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Οι πειρασμοί πολλοί, καθώς δύσκολα μπορείτε να αντισταθείτε στο τσιμπολόγημα από κάθε λογής φαγητά αλλά και γλυκά. Δεν χρειάζεται όμως άγχος, γιατί με λίγο μέτρο και μερικά έξυπνα tips θα απολαύσετε το φαγητό χωρίς να νιώθετε ενοχές.

Μη μένετε νηστικοί

Η λογική ότι, επειδή θα φάτε το βράδυ ( παραμονή) ή ανήμερα Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να μείνετε νηστικοί την υπόλοιπη μέρα, είναι λάθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στο τραπέζι να καταναλώσετε πολύ περισσότερο φαγητό επιβαρύνοντας το στομάχι σας αλλά και τον οργανισμό σας με θερμίδες.

Μη «φορτώνετε» το πιάτο

Έρευνες έχουν δείξει πως αν τρώτε σε μικρότερα πιάτα, καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες φαγητού, άρα λιγότερες θερμίδες. Επίσης, όταν βάζετε στο πιάτο μικρότερες ποσότητες φαγητού, ελέγχετε το αίσθημα της πείνας και δεν τρώτε μηχανικά.

Γεμίστε το πιάτο με σαλάτα

Οι σαλάτες είναι χορταστικές και υγιεινές ( οι περισσότερες τουλάχιστον).Γεμίστε λοιπόν σχεδόν το μισό πιάτο σας με σαλάτα, ώστε στο υπόλοιπο να βάλετε το κρέας σας και κάποια ορεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο και το μάτι σας θα «χορτάσει» και εσείς.

Μη το παρακάνετε με τα γλυκά

Εννοείται ότι θα φάτε αλλά με μέτρο. Αν σας αρέσει η βασιλόπιτα περιοριστείτε σε ένα κομμάτι. Και αύριο μέρα είναι για την υπόλοιπη…

Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό και να μην το παρακάνετε με το αλκοόλ, ειδικά αν έχετε καιρό να πιείτε. Ακόμα όμως κι αν ξεφύγετε, δεν υπάρχει θέμα άγχους. Τις επόμενες μέρες ακολουθήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής αποφεύγοντας να καταναλώσετε όλες τις λιχουδιές που περίσσεψαν από την Πρωτοχρονιά.


Πηγή