Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε ένα νεογέννητο

Το μωράκι της οικογένειάς σας, που τόσο πολύ λαχταρούσατε να γνωρίσετε γεννήθηκε και εσείς ανυπομονείτε να πάτε στο σπίτι για να το δείτε από κοντά.

Αλλά για περιμένετε μισό λεπτό… πριν πάτε εμφανιστείτε στο σπίτι σαν “Καπετάν φάντης μπαστούνι” θα πρέπει να έχετε μερικούς κανόνες κατά νου, ειδικά τώρα που υπάρχει εκεί έξω και ο κορονοϊός.

Νούμερο ένα κανόνας... δεν διατρέχει κίνδυνο η δική σας υγεία από αυτή την επίσκεψη αλλά το νεογέννητου, γι’ αυτό να είστε βέβαιη πριν επισκεφθείτε το νεογέννητο ότι είστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ υγιείς. Ακόμη και ένα μικρό συνάχι που εσείς θεωρείται “αθώο” μπορεί να αρρωστήσει το μωρό καθώς το ανοσοποιητικό του είναι ακόμη αδύναμο για να το αντιμετωπίσει αν κολλήσει.

Μην προσβληθείτε αν σας πει η νέα μανούλα ότι δεν θέλει επισκέψεις. Μπορεί πριν τον κορονοϊό τα πράγματα να ήταν λίγο πιο εύκολα, όμως τώρα μια νέα μαμά πρέπει να προσέχει διπλά. Γι’ αυτό μην την παρεξηγήσετε μωρέ αν σας πει ότι δεν θέλει επισκέψεις για αυτές τις πρώτες εβδομάδες. Σεβαστείτε τη και αρκεστείτε σε μια βίντεο κλήση.

Κάντε ένα τηλέφωνο πρώτα και μην εμφανίζεστε απρόσκλητη. Μπορεί να κοιμάται, μπορεί να ταΐζει το μωρό, μπορεί να κοιμάται το μωρό, μπορεί χίλια δυο πράγματα βρε αδερφέ.

Αφού πάρετε το πράσινο φως της επίσκεψης βεβαιωθείτε ότι πριν δεν είστε άρρωστη και δεν κουβαλάτε μικρόβια μαζί σας. Για να αγκαλιάσετε το μωρό πλύντε πολύ καλά τα χέρια σας ενώ καλό θα είναι να μην το ακουμπήσετε επάνω στα ρούχα σας. Ζητήστε μια πετσετούλα ή ένα σεντονάκι να ρίξετε πάνω σας. Επιπλέον, μην ξεχάσετε τη μάσκα σας. Φορέστε μάσκα όσο θα έχετε το μωρό στην αγκαλιά σας.

Βοηθήστε τη μαμά και φέρτε της φαγητό. Αφού θα πάτε που θα πάτε από το σπίτι πηγαίνετέ της φαγητό. Θα το εκτιμήσει. Αφήστε που μπορεί να μην έχει μαγειρέψει κιόλας. Επίσης αν δείτε ασυμμάζευτο το σπίτι, συμμαζέψτε το εσείς. Δώστε της ένα μικρό χέρι βοήθειας. Το χρειάζεται και δεν θα σας το ζητήσει.

Φύγετε! Ναι… μην περιμένετε να σας πει ότι κουράστηκε και ότι θέλει να φύγετε. Μετά από μια ωρίτσα επίσκεψης (που είναι υπέρ αρκετή – πιστέψτε μας) χαιρετήστε τη και φύγετε. Μην γίνεται κουραστική.


Πηγή