Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τι πρέπει να τρώει το παιδί όταν είναι άρρωστο;

Τα παιδιά συχνά ταλαιπωρούνται από ιώσεις και κρυολογήματα που επηρεάζουν και τη διάθεσή τους για φαγητό. Μέχρι να αναρρώσουν, πρέπει να ξεκουράζονται και να πίνουν άφθονα υγρά.

Τι μπορούν όμως να φάνε όταν έχουν βήχα, ρινική καταρροή ή πυρετό;

Υγρά

Οι αραιωμένοι χυμοί φρούτων, το νερό, η σούπα και ο ζωμός είναι οι καλύτερες επιλογές για την αναπλήρωση των υγρών. Εάν το παιδί έχει πυρετό, διάρροια ή κάνει εμετό, ακολουθήστε τις συστάσεις του παιδίατρου για την διατροφή του. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από βότανα με μέλι και λεμόνι.

Φρούτα

Δώστε στο παιδί σας μια ποικιλία από μαλακά φρούτα. Δεν είναι μόνο γεμάτα βιταμίνες και ανόργανα άλατα αλλά περιέχουν πολύ νερό που είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα λεμόνια, το λάιμ, τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και τα μούρα.

Μικρά γεύματα

Ένα άρρωστο παιδί δεν έχει συνήθως όρεξη για φαγητό. Τα συχνά μικρά γεύματα είναι πιο εύπεπτα και θα βοηθήσουν στην κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών. Αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα και προτιμήστε αυτά που είναι πλούσια σε άμυλο όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε επίσης τις μπανάνες, τα μήλα, ή ένα απλό τοστ.

Σούπες

Οι σούπες είναι ζεστές, καταπραΰνουν και ενυδατώνουν. Αν η όρεξη του παιδιού είναι σχετικά καλή, προσθέστε στη σούπα λίγο ρύζι, χυλοπίτες ή μαγειρεμένα, ψιλοκομμένα λαχανικά. Μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης μπορούν επίσης να προστεθούν αν θέλετε μια πιο χυλωμένη σούπα.

Πηγή: eatright.org


Πηγή