Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τι συμβαίνει στην 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης; (vid)

Από την 36η εβδομάδα της κύησης κι έπειτα η ανάπτυξη του μωρού εμφανίζει μια μικρή επιβράδυνση. Δηλαδή η αύξηση του βάρους δεν είναι πια τόσο εντυπωσιακή, τουλάχιστον όχι όπως ήταν κατά τη διάρκεια των εβδομάδων, που προηγήθηκαν.

Όλα τα συστήματα του μωρού είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον έξω κόσμο. Kυκλοφορικό σύστημα; ΕΤΟΙΜΟ! Ανοσοποιητικό σύστημα; ΕΤΟΙΜΟ! Υπάρχουν όμως και κάποια συστήματα, τα οποία χρειάζονται κάποιες «μικρορυθμίσεις». Όπως για παράδειγμα το πεπτικό σύστημα. Όσο το μωράκι βρίσκεται μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της μήτρας, όλα τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν σε αυτό μέσω του ομφάλιου λώρου. Έτσι το πεπτικό σύστημα δεν έχει «προπονηθεί» επαρκώς. Η πλήρης ωρίμανση του πεπτικού συστήματος θα επιτευχθεί μετά από ένα με δύο χρόνια από τον τοκετό.

Το μωρό σας συνεχίζει την προοδευτική κάθοδο στη λεκάνη σας. Τη μετακίνησή του αυτή εσείς συνήθως την αντιλαμβάνεστε σαν μία μείωση της πίεσης στο στομάχι σας και σαν μία αύξηση της πίεσης στην ουροδόχο κύστη σας, που σαν αποτέλεσμα έχει τις όλο και συχνότερες επισκέψεις στην τουαλέτα. Το μωράκι σας πλέον δεν έχει το χώρο, για να αλλάξει θέση, αλλά συνεχίζει να «κλωτσάει», ακολουθώντας το «πρόγραμμά» του.

Δείτε τι άλλο συμβαίνει στην 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή