Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το βρέφος σας έφτασε 4 μηνών: Ήρθε η ώρα για φωνούλες ευχαρίστησης!

Το αγγελούδι σας έφτασε 4 μηνών. Τσιρίζει από χαρά και αισθάνεται περισσότερα!

Τώρα μπορεί και απλώνει τα χεράκια του για να πιάσει κάτι με τη δική σας βοήθεια. Αναγνωρίζει τα οικεία του πρόσωπα, ενω πλέον χαμογελάει και βγάζει μικρές κραυγές όταν είναι ευχαριστημένο.

Πλέον τα χέρια του μπλέκονται, τραβάει τα ρούχα για να καλύψει το πρόσωπό του, και μπορει και να κοιμηθεί για περισσότερες ώρες συνέχεια.

Ηρθε η ώρα που «ρολάρει» και από τις δύο πλευρές όταν είναι ξαπλωμένο ανάσκελα. Έτσι θα μάθει ότι και αυτός είναι ένας τρόπος να φτάνει κάτι.

Κάντε αστεία με το μωρό σας, βγάλτε του τη γλώσσα, χορέψτε στο δωμάτιο και προσπαθήστε να το κάνετε να γελάσει. Αν το μωρό σας είναι ντροπαλό μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο να συνηθίσει νέους ανθρώπους ή μια νέα κατάσταση. Αφήστε το να κάτσει και να κοιτάξει για λίγο τι συμβαίνει μέχρι να νιώσει την ασφάλεια ότι μπορεί να συμμετέχει.

Ενθαρρύνετε το μικρό σας να μιλάει με τα δικά του ιδιαίτερα «μπλα, μπλα…» μιλώντας του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να καταλαβαίνει αρκετές λέξεις αλλά θα χρειαστεί να περάσουν τα πρώτα του γενέθλια για να καταλάβετε εσείς λεξούλες που σας λέει.

Καθώς βελτιώνονται οι ικανότητες συντονισμού του μωρού σας, θα πρέπει κι εσείς να βοηθάτε την ανάπτυξή του δίνοντάς του περισσότερα ερεθίσματα. Παίξτε μαζί του απλά παιχνίδια ή μέσα από παιχνίδια δραστηριοτήτων βοηθήστε το να κατανοήσει την έννοια της δράσης-αντίδρασης.


Πηγή