Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Το κόλπο για να βάλει ένα μωρό μόνο του το μπουφάν (βίντεο)

Τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να φορέσουν το μπουφάν τους, όμως αυτή η μικρή , που μάλιστα είναι 18 μηνών καταφέρνει να φορέσει μόνη της το μπουφάν και μάλιστα σε χρόνο dt.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Instagram και μέσα σε λίγες μόνο ώρες μάζεψε πάνω από 16.000 likes και εκατοντάδες σχόλια γονιών που εξεπλάγησαν βλέποντάς το.

Πώς θα μάθετε το παιδί σας να φορά το μπουφάν του μόνο του;

Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Βάλτε το μπουφάν στο πάτωμα ανάποδα μπροστά στο μωρό σας.
  2. Ζητήστε του να βάλει τα χέρια μέσα
  3. Και τέλος να περάσει το μπουφάν πάνω από το κεφάλι του.

Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι φαίνεται.

Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί μέχρι 18 μηνών

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα παιδιά μεγαλώνοντας θα θέλουν να κάνουν πολλά πράγματα και να δοκιμάζουν πολλά περισσότερα.

Σε αυτή ηλικία τα παιδιά έχουν ανάγκη να νιώθουν ικανά και σαν γονείς οφείλετε να του δίνετε συνεχώς κίνητρα για να σας το αποδείξει. Αφιερώστε τους χρόνο για παιχνίδι και επιβραβεύστε τα κάθε φορά που κάνουν κάτι σωστά.

Ακόμη και το πώς θα φορέσουν το μπουφάν μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι. Παιχνίδι που θα βοηθήσει με τον δικό του τρόπο την ανάπτυξη του παιδιού.

Μέσα από αυτό το παιχνίδι και ακόμη περισσότερα, τα παιδιά σας θα αναπτύξουν τόσο τις σωματικές, κοινωνικές, γλωσσικές και γνωστικές τους δεξιότητες, όσο και τη φαντασία τους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, οπότε είναι σημαντικό να τους προσφέρετε παιχνίδια σχεδιασμένα για τις ικανότητές τους και το συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκονται.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι χρόνος εξαιρετικών δυνατοτήτων. Γι΄ αυτό σαν γονείς θα πρέπει να αξιοποιείτε κάθε λεπτό μαζί τους και να κάνετε δραστηριότητες από κοινού που αποτελούν πηγή ικανοποίησης για εκείνα και συμβάλλουν στην εξέλιξή τους και στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς, γνωστικό, ψυχοκινητικό και συναισθηματικό.

Μετά το μπουφάν, σειρά θα έχει το φερμουάρ. Με επιμονή και υπομονή το μικρό σας θα μάθει να το κουμπώνει και αυτό σιγά-σιγά.




Πηγή