Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το μπάνιο βοηθάει να πέσει ο πυρετός του παιδιού; (vid)

Όμως, ο πυρετός είναι σύμπτωμα και όχι ασθένεια καθώς είναι ο φυσιολογικός μηχανισμός του οργανισμού για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης.

Ο πυρετός μπορεί να κάνει το βρέφος να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα και επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο αφυδάτωσης λόγω της υπερβολικής θερμότητας του σώματος.

Εκτός από τη χορήγηση υγρών και αντιπυρετικών ( κατόπιν συνεννόησης με τον παιδίατρό σας ) ένας άλλος τρόπος που επιλέγουν συχνά οι γονείς για να πέσει ο πυρετός είναι το μπάνιο.

Βοηθάει όμως ή όχι;

Όπως διαβάζουμε στο parents.com οι γιατροί υποστηρίζουν ότι όταν το μωρό έχει πυρετό και ρίγη,  το μπάνιο δεν ενδείκνυται καθώς ενισχύει τα ρίγη που αισθάνεται. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε  ένα δροσερό πανί στο μέτωπο του μωρού για να το ανακουφίσετε παροδικά από τον πυρετό. Το νερό πρέπει να είναι δροσερό ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά ποτέ δεν πρέπει να είναι κρύο, καθώς το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει ρίγη. Τοποθετήστε το πανί στο μέτωπο μέχρι να το νιώσετε ζεστό και στη συνέχεια αφαιρέστε το. Βυθίστε το στο νερό και τοποθετήστε το ξανά στο μέτωπο. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται για να τεθεί η θερμοκρασία υπό έλεγχο.

Αν το παιδί είναι πολύ μωρό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τον πυρετό, αφού το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι ακόμα ανώριμο. Πολύ υψηλοί πυρετοί μπορεί επίσης να είναι ενδείξεις σοβαρών ασθενειών, όπως πνευμονία ή μηνιγγίτιδα, γι ‘αυτό πρέπει να καλέσετε άμεσα τον γιατρό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε με φυσικούς τρόπους τον πυρετό του παιδιού σας.


Πηγή