Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Το μωρό βγάζει δόντια: Πέντε tips που πρέπει να γνωρίζετε

Τα μωρά βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια περίπου στην ηλικία των πέντε με έξι μηνών και είναι ένα ακόμα αναπτυξιακό στάδιο το οποίο τους προκαλεί σύγχυση και ανησυχία.

Tα ούλα πρήζονται, πονάνε και η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ακόμα και μήνες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το μωρό από τον πόνο στα ούλα;

Κάντε μασάζ στα ούλα του μωρού
Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας αφού πρώτα το έχετε καθαρίσει καλά ή μία αποστειρωμένη γάζα και κάντε απαλό μασάζ με αυτό στα ούλα του μωρού. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε παιχνίδια οδοντοφυΐας
Το μωρό, λόγω του πόνου που νιώθει, έχει την τάσει να μασάει ό,τι βρει. Δώσε του παιχνίδια οδοντοφυΐας που είναι κατάλληλα κατασκευασμένα για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να βάλετε τα παιχνίδια οδοντοφυΐας στο ψυγείο, καθώς το κρύο ανακουφίζει τον πόνο και μειώνει το πρήξιμο.

Σκουπίστε τα πολλά σάλια
Την περίοδο αυτή, το βρέφος θα παράγει περισσότερα σάλια και είναι λογικό. Ωστόσο, τα υπερβολικά σάλια μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα ούλα για αυτό καλό είναι να τα σκουπίζετε με μία γάζα.

Εφαρμόστε στην περιοχή των ούλων ειδικό τζελ ανακούφισης
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ειδικό τζελ που δρα καταπραϋντικά στον πόνο στα ούλα. Φυσικά πριν το αγοράσετε και το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας

Δώστε του παυσίπονο
Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν φαίνεται να δουλεύει, συζητήστε με τον παιδίατρο το ενδεχόμενο να χορηγηθεί κάποιο παυσίπονο. Εκείνος γνωρίζει ακριβώς το ιστορικό του μωρού σας και θα σας συμβουλεύσει αναλόγως.

Πηγή: bundoo.com


Πηγή