Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

«Το μωρό μου με αγνοεί – Είναι φυσιολογικό;»

Το νεογέννητο θα μάθει να αναγνωρίζει το πρόσωπό σας αρκετά γρήγορα. “Στην ηλικία των 6 με 8 εβδομάδων, θα αρχίσει να σας χαμογελά και να ανταποκρίνεται σε δικές σας γκριμάτσες και χαμόγελα” αναφέρει η παιδίατρος Tania Reymer στο babycenter.com.

¨Στους δύο με τρεις μήνες αρχίζει η κοινωνική αλληλεπίδραση με το μωρό, ωστόσο μην περιμένετε αυτή να διαρκεί όλη μέρα” συνεχίζει. “Το βρέφος κουράζεται εύκολα και κάποιες στιγμές θέλει να το αφήνετε ήσυχο. Και αυτό είναι απόλυτο φυσιολογικό”.

Εάν το μωρό σας δείχνει ότι δε έχει όρεξη για παιχνίδια ή σας αγνοεί, είναι σημαντικό να του δώσετε χρόνο για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει. Συμβαίνει σε όλους τους γονείς και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Η κοινωνική αλληλεπίδραση όπως αναφέρουμε και παραπάνω, ξεκινά στους 2 με 3 μήνες. Μέχρι τον 7ο μήνα, το μωρό θα ανταποκρίνεται όταν ακούει το όνομά του και από τον 6ο με 9ο μήνα θα έχει αρχίσει να λέει συλλαβές. Λίγο αργότερα, τον 12ο με 14ο μήνα, θα μπορεί να δείχνει αντικείμενα που είναι πιο μακριά του και δεν μπορεί να τα φτάσει.

Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας δε χαμογελά ποτέ ή δεν σας κοιτά στα μάτια, θα πρέπει να το αναφέρετε στον παιδίατρό σας.

Πηγή: babycenter.com


Πηγή