Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Το παιδί δεν τρώει το κολατσιό του – Τι μπορείτε να κάνετε;

Διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Εν μέσω πανδημίας, η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά προκειμένου να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους και να έχουν έναν γερό και καλά “θωρακισμένο” οργανισμό.

Πολλοί γονείς επιλέγουν να εφοδιάζουν τα παιδιά με σπιτικά κολατσιό για τις ώρες που είναι εκτός σπιτιού. Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που το παιδί επιστρέφει από το σχολείο χωρίς να τα έχει αγγίξει;

Επικεντρωθείτε σε ένα καλό πρωινό

Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας δεν τρώει το κολατσιό του στο σχολείο, είναι ακόμα πιο σημαντικό να καταναλώνει ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Δώστε του χρόνο

Πολλά παιδιά θέλουν τον χρόνο τους μέχρι να συνηθίσουν να τρώνε στο σχολείο. Η πρώτες εβδομάδες είναι έτσι και αλλιώς βδομάδες προσαρμογής.

Φροντίστε για ένα καλό μεσημεριανό

Εάν το μικρό σας δεν τρώει στο σχολείο, είναι ακόμα πιο σημαντικό να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από τα άλλα γεύματα της ημέρας.

Εξηγήστε του γιατί είναι σημαντικό να τρώει το κολατσιό του

Υπενθυμίστε του ότι το κολατσιό είναι εκείνο που θα του δώσει ενέργεια και που θα το βοηθήσει στο σχολείο αλλά και στις εξωσχολικές δραστηριότητές του.

Ετοιμάστε μαζί το κολατσιό

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που βοηθούν στην προετοιμασία του κολατσιού τους, είναι πιο πιθανό να το φάνε.

Επιλέξτε αγαπημένα του υλικά

Το μικρό σας είναι πιο πιθανό να φάει το κολατσιό του, εάν αυτό αποτελείται από υλικά που του αρέσουν.

Πηγή: todaysparents.com


Πηγή