Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Το Σοφάκι και ο Ντο» θα μάθουν στα παιδί σας τις αξίες της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς!

Πώς μπορεί να μάθει ένα γονιός στο παιδί του να αγαπά τα ζώα και ταυτόχρονα να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους ανθρώπους; Πόσο εύκολο είναι να «περάσουμε» στα παιδιά μας τις αξίες της Αγάπης, της Φροντίδας και της Προσφοράς;

Αυτές τις σκέψεις, που το τελευταίο διάστημα «τριγυρνούσαν» στο μυαλό μου, εξέφρασα πρόσφατα σε μια καλή μου φίλη και μανούλα, η οποία μου έδωσε την καλύτερη συμβουλή που μπορούσα να λάβω.

Ένα απολαυστικό παραμύθι με σημαντικά μηνύματα!
Η λύση «ονομάζεται»… «Το Σοφάκι και ο Ντο» και πρόκειται για ένα απολαυστικό παραμύθι με μηνύματα φιλοζωικού χαρακτήρα στο οποίο «πρωταγωνιστεί» ένα μικρό κοριτσάκι, το Σοφάκι, μαζί με τον Ντο, το Νεραϊδόσκυλο!

Το Σοφάκι παρακαλεί τη μητέρα του να πάρουν ένα σκυλάκι, ωστόσο, η μητέρα του αρνείται και το βράδυ το κοριτσάκι θα δει στον ύπνο του τον… Ντο το Νεραϊδόσκυλο!

Ο Ντο, όπως η πρώτη νότα της μουσικής, μέσα από ένα μαγικό όνειρο θα διδάξει στο μικρό κορίτσι την πρώτη αξία της ζωής, την Αγάπη, και θα δείξει στο Σοφάκι πώς μέσα από απλές καθημερινές πράξεις μπορεί να μάθει να αγαπά και να σέβεται και άλλους, πέρα από τον εαυτό του.

Η αγάπη της συγγραφέως για τα ζώα -και κατ’ επέκταση για τη ζωή- ήταν η αφορμή για να μοιραστεί με τα παιδιά την αξία της ανάληψης της ευθύνης, της ενσυναίσθησης και της προσφοράς, μέσα από το στόμα ενός νεραϊδόσκυλου.
Ναι, ένα βιβλίο μπορεί να διασκεδάσει και να την ίδια ώρα να βοηθήσει ένα παιδί να μάθει τις πιο μεγάλες αξίες της ζωής!

FGDFGDFG

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς!
Tι μαθαίνει το παραμύθι στο παιδί; Να αγαπά και να σέβεται μια άλλη ύπαρξη, πέρα από τη δική του. Και ένα παιδί που μαθαίνει να αγαπά τα ζώα, μαθαίνει ταυτόχρονα να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο βιβλίο, λοιπόν, θα σας βοηθήσει να πλάσετε ένα παιδί σε έναν υπέροχο άνθρωπο!

Άλλωστε, πολυάριθμες έρευνες τεκμηριώνουν και επιβεβαιώνουν τη θετική επιρροή της επαφής με τα ζώα στην ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη, αλλά και στην κοινωνικότητα του παιδιού.

Βοηθήστε το παιδί σας να αισθανθεί υπεύθυνο
Σύμφωνα με τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη, (MSc Counselling Psychology and Psychotherapy Cognitive Behavioral Psychotherapist) «το παιδί, μέσα από το κατοικίδιο, ενισχύει τη συναισθηματική του νοημοσύνη, καθώς μαθαίνει να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα κάποιου άλλου, γεγονός που το βοηθά και στην κατανόηση των δικών του συναισθημάτων».

«Αυτή η δεξιότητα θα συμβάλλει στην κοινωνικότητα του παιδιού, αλλά κυρίως στην απόκτηση αυτογνωσίας και αυτοελέγχου. Γνωρίζοντας τα συναισθήματά του, το παιδί θα αντιληφθεί και τις ανάγκες του», αναφέρει η γνωστή ψυχολόγος.

Η σημασία της «υιοθεσίας»
Το παραμύθι υπογραμμίζει ακόμη τη διαφορά υιοθεσίας ενός αδέσποτου σε σχέση με την υιοθεσία ενός ζώου «ράτσας», ωστόσο, δεν σας παροτρύνει να υιοθετήσετε ένα ζώο στο σπίτι, αλλά να μάθετε στα παιδιά να προσφέρουν, να μοιράζονται από το περίσσευμά τους το φαγητό τους, τα συναισθήματά τους, την αγκαλιά τους.

«Αυτό το εργαλείο μπορεί να το αποκτήσει ένα παιδί κυρίως μέσα από τη μίμηση, παρατηρώντας τους γονείς του να προσφέρουν και να μοιράζονται», αναφέρει από την πλευρά της η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και μαμά, Φίλια Αραπάκη.
Όπως τονίζει η κυρία Αραπάκη, «η προσφορά και η δοτικότητα είναι τρόποι να θρέφουμε την καρδιά μας και να συνδεθούμε αληθινά με τους άλλους». Αναφερόμενη στο παραμύθι «Το Σοφάκι και ο Ντο», η ίδια σημειώνει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο που έχει στόχο να «συστήσει» στα παιδιά με ευχάριστο τρόπο τρία από τα πιο σημαντικά εργαλεία που θα χρειαστούν στη ζωή τους.

Γνωρίστε τη συγγραφέα
Η Κατρίνα Δημητριάδη-Τσάνταλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε μια μεγάλη οικογένεια, ένα ανοικτό σε φίλους σπίτι, πολλά ζώα να τη συντροφεύουν κάθε στιγμή και σε συνεχή επαφή με τη φύση, λόγω της οικογενειακής επιχείρησης – την ομώνυμη οινοποιία, στην οποία μέχρι και σήμερα εργάζεται. Τα φοιτητικά χρόνια τα πέρασε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ.

FFF

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2010 και άρχισε να ασχολείται ενεργά με τα πράγματα που αγαπά. Ανάμεσά τους, σημαντικό κομμάτι, η φιλοζωία και η ενεργή υποστήριξή της. Από μικρή τής άρεσε να εκφράζει τα συναισθήματά της, γράφοντας. Το «Σοφάκι και ο Ντο» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Το βιβλίο περιέχει αφήγηση του παραμυθιού από τη Μαρία Μπεκατώρου σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου!

Το παραμύθι «Το Σοφάκι και ο Ντο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ στην εκπληκτική τιμή των 11.10 ευρώ!


Πηγή