Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Το σχέδιο ενός μπαμπά με το sms-διέξοδο, αν ο έφηβος γιος χρειαστεί βοήθεια

Το x-plan αυτής της οικογένειας, μπορεί να δώσει μια αποτελεσματική λύση σε περίπτωση που τα παιδιά χρειαστούν βοήθεια.

Ενα από τα σημαντικά αγκάθια της εφηβείας, είναι η σχέση με τους γονείς, που δοκιμάζεται συνεχώς. Οι γονείς ανησυχούν πολύ και την ίδια στιγμή πρέπει να μην το δείξουν. Αντίθετα πρέπει να το παιζουν και άνετοι για να μην υπάρξει σχετικό… bullying από τους συμμαθητές των παιδιών.

Ενας μπαμπάς μοιράστηκε στο διαδίκτυο τον κωδικο που χρησιμοποιεί με τα παιδιά του, για να τους βοηθήσει σε μια δύσκολη κατάσταση, αν θέλουν να φύγουν από κάπου που πιθανόν νιώθουν άβολα ή πιεστικά.

Πολλοί γονείς βρήκαν το θέμα συναρπαστικό και έχει γίνει ήδη viral.
Σχολίασαν μάλιστα ότι αν δε σας αρέσει ο συγκεκριμένος τρόπος, βρείτε κάποιον άλλον που να ταιριάζει στη δική σας ιδιοσυγκρασία. Το σημαντικό από αυτή την ιστορία όμως είναι να βρείτε κάποιο τρόπο να μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας.

Ορίστε πώς δουλεύει σύμφωνα με την περιγραφή του μπαμπά:

«Ας πούμε ότι ο μικρότερος, ο Ντάνι, είναι σε ένα πάρτυ. Αν κάτι τον κάνει να νιώθει άσχημα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει ένα μήνυμα με το γράμμα Χ σε κάποιον από μας (τη μαμά του, εμένα ή τα αδέλφια του). Αυτός που λαμβάνει το μήνυμα έχει ένα συγκεκριμένο σενάριο να ακολουθήσει. Σε λίγα λεπτά τηλεφωνεί στον Ντάνι. Οταν εκείνος απαντήσει, η κουβέντα πάει ως εξής:

-Ναι;
-Ντάνι, κάτι συνέβη και πρέπει να έρθω να σε πάρω αμέσως.
-Τι έγινε?
-Θα σου πω όταν έρθω. Να είσαι έτοιμος να φύγεις σε 5 λεπτά. Ερχομαι.

Σε εκείνο το σημείο, ο Ντάνι λέει στους φίλους του ότι κατι συνέβη στο σπίτι και κάποιος έρεται να τον πάρει γιατί πρέπει να φύγει. Ο ίδιος, ξέρει ότι έχει διέξοδο. Και δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν που θα τον κοροιδευε ή θα τον εκφόβιζε αν η απόφαση έπρεπε να είναι δική του. Εχει την ελευθερία να προστατεύσει τον εαυτο του.

Μία βασική παράμετρος του πλάνου της οικογένειας είναι η εξής:

Μόλις τον παρουμε από εκεί, ο Ντάνι ξέρει ότι μπορεί να μας πει όσα θελει. Τίποτα, λίγα, όλα, πολλά, είναι δική του απόφαση. Και το δύσκολο κομμάτι είναι οι γονείς να μην τον ρωτήσουν τίποτα για όσα δε θέλει το παιδί να πει.

Το Χ-Plan λειτουργεί με τη συμφωνία ότι δε θα υπάρξουν ερωτήσεις, και δε θα γίνει κανείς επικριτικός. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Αλλά σας υπόσχομαι ότι εκτός από το ότι προστατεύει τα παιδιά μου, αυτή του η παράμετρος είναι που τελικά χτίζει την εμπιστοσύνη παιδιών και γονιών και την αναπτύσσει. »


Πηγή