Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Το υπερβολικό αλάτι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών

Αρκετοί από μας ίσως καταναλώνουμε περισσότερο αλάτι από ό, τι σκοπεύουμε σε καθημερινή βάση καθώς αλάτι εμπεριέχουν τροφές όπως το ψωμί, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα τσιπς, οι τυποποιημένες σάλτσες τα dressings σαλάτας και πολλά άλλα τρόφιμα που συνήθως δεν φαίνονται τόσο ανθυγιεινά με την πρώτη ματιά. Το αλάτι χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης καθώς και για τη διατήρηση των τροφίμων. Στην πραγματικότητα το αλάτι βρίσκεται σχεδόν σε κάθε επεξεργασμένο φαγητό και οι παρενέργειες της αλόγιστης κατανάλωσης μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Πηγή