Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Το KinderDocs έρχεται στα σχολεία με δεκαοχτώ διαθέσιμες ταινίες

Το KinderDocs έρχεται πλέον και στα σχολεία με δεκαεοχτώ διαθέσιμες ταινίες που μπορούν να παρακολουθήσουν online οι μαθητές στις σχολκές αίθουσες.

Τι είναι τo KinderDocs;

Το KinderDocs είναι ένα διεθνές φεστιβάλ για παιδιά και νέους, το οποίο πραγματοποιείται από το 2016 σε συνεργασία με το «Μουσείο Μπενάκη», το «MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» και δύο από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, το «IDFA» και το «doxs!».

Το KinderDocs προσφέρει βραβευμένα ντοκιμαντέρ από όλον τον κόσμο σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την κάθε ταινία και σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών στα οποία αυτή απευθύνεται. Τα ντοκιμαντέρ είναι μικρού και μεγάλου μήκους και πραγματεύονται θέματα όπως η εφηβεία, οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια, το διαδίκτυο, οι τέχνες, η κλιματική αλλαγή, η εκπαίδευση, οι επιστήμες κ.α. Στόχος δεν είναι μόνο η παρακολούθηση, αλλά να αποκτήσουν τα παιδιά μία εμπειρία η οποία θα αποτελέσει και αφορμή για συζήτηση, προβληματισμό και αλληλεπίδραση.

Πηγή φωτογραφίας: kinderdocs.com

Βραβευμένα ντοκιμαντέρ για παιδιά διαθέσιμα για προβολή και στις σχολικές αίθουσες

Το KinderDocs για ακόμη μία φορά καινοτομεί και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν στις σχολικές αίθουσες βραβευμένες ταινίες, εγκεκριμένες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το κάθε σχολείο μπορεί να επιλέξει μία ή και περισσότερες από τις διαθέσιμες ταινίες και αφού οριστεί η ημέρα και ώρα προβολής, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τα απαιτούμενα links και το εκπαιδευτικό υλικό.

Τα ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνονται στην ταινιοθήκη του KindeDocs είναι τα εξής:

  1. 199 Little Heroes
  2. A Field Guide to Being a 12 Year Old Girl
  3. Berlin Rebel High School
  4. Buddy
  5. Dancing for You
  6. Foreplay
  7. Gods of Molenbeek
  8. Inventing Tomorrow
  9. Jawline
  10. La Laguna
  11. Ninnoc
  12. Once Upon a Tree
  13. Rediscavery
  14. School Full of Fish
  15. The Open Window
  16. Winter Lake
  17. Καλημέρα Κύριε Φώτη και Passage to Europe
  18. Τhe World of Kim & Bob

Δείτε πληροφορίες για την κάθε ταινία εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για κρατήσεις και τιμες, μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσης, το KinderDocs προσφέρει στους εκπαιδευτικούς και Online Εργαστήριο Δεξιοτήτων, στο οποίο μπορούν να μάθουν πώς να αξιοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό Toolkit και τις ταινίες του KinderDocs στα εργαστήρια δεξιοτήτων.


Πηγή