Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τρία πράγματα που πρέπει να θυμάται μια μαμά το Πάσχα

Το Πάσχα  είναι από τις πιο όμορφες οικογενειακές γιορτές. Ο Επιτάφιος, η Ανάσταση, το οικογενειακό τραπέζι, κάνουν τις ημέρες αυτές ξεχωριστές, θυμίζοντας μας πόσο σημαντική είναι η έννοια της ελπίδας, της πίστης, της συγχώρεσης.

Ταυτόχρονα, όμως αυτή η συγκεκριμένη περίοδος μπορεί να γίνει αγχωτική για τις μητέρες.Τρέχοντας να τα προλάβουν όλα, ξεχνάτε το πραγματικό νόημα της ημέρας και τι σημαίνει για εσάς.

Εκμεταλλευτείτε την περίοδο αυτή για να ξεκουραστείτε και να θυμάστε τα εξής:

Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα

Όσο και να προσπαθείτε, πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν θα προλάβετε να κάνετε. Μπορεί να είναι ένα ακόμα πλυντήριο, ένα φαγητό που υποσχεθήκατε στα παιδιά, μια βόλτα που λόγω κούρασης αναβάλατε. Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι έχοντας πίστη στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας θα καταφέρετε όλα όσα πραγματικά θέλετε να κάνετε χωρίς να πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας.

Δεν χρειάζεται να είστε τέλειες

Αποκτώντας παιδί θέλετε να κάνετε το καλύτερο γι΄αυτό, φροντίζοντας να είστε όσο το δυνατόν καλύτερη μητέρα. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις, πώς θα αποφύγετε τις λάθος επιλογές. Η αλήθεια είναι δεν μπορείτε αλλά και δεν χρειάζεται…

Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη μια τέλεια μαμά. Θέλουν μια μαμά που να τα αγαπάει , που να αναγνωρίζει τα λάθη της, που θα μπορεί να συγχωρεί. Αυτό δεν είναι άλλωστε και το νόημα των ημερών που διανύουμε;

Η μητρότητα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι

Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι με πολλές ανατροπές. Αφοσιώνεστε στα παιδιά σας και οι ανάγκες σας πλέον έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ανησυχείτε για το αν τρώνε σωστά, αν κοιμούνται, αν έχουν φίλους, αν πιστεύουν στον εαυτό τους, και κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να τα προστατεύσετε . Το σημαντικό είναι να απολαύσετε το ταξίδι και να διδαχτείτε από αυτό ( όπως οι μαθητές απ’ το Χριστό).


Πηγή