Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τρεις καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι γεμάτη ενέργεια

Όλες βρισκόμαστε συνεχώς σε μια διαδικασία «να προλάβουμε» όλο και περισσότερα, με αποτέλεσμα να νιώθουμε εξαντλημένες από την προσπάθεια, ακόμα κι αν έχουμε φτάσει μόλις στα μισά. Εμείς οι ίδιες όμως μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε όλο και περισσότερα, νιώθοντας όμως όλο και καλύτερα! Το θέμα είναι να μην παραμελούμε τους εαυτούς μας. Μια μητέρα φροντίζει την οικογένειά της, χρειάζεται όμως και εκείνη φροντίδα, τόσο από τους άλλους, όσο και από τον ίδιο της τον εαυτό…

Η μαμά προσπαθεί ώστε όλη η οικογένεια να ξεκινά την ημέρα ευχάριστα, φροντίζοντας όσα περνούν από το χέρι της. Η μαμά έχει κατά νου όλη η οικογένεια να τρώει σωστά και υγιεινά, από το πρωινό, μέχρι το δείπνο και όλα τα ενδιάμεσα σνακ, γεύματα, ποτά… Φροντίζει όμως το ίδιο και τη δική της διατροφή; Ας δούμε τρεις τρόπους, τρεις καθημερινές συνήθειες, που εύκολα μπορούμε να προσθέσουμε στο πρόγραμμά μας για να μας κάνουν να αισθανόμαστε συνεχώς γεμάτες ενέργεια!

 

1. Ξυπνάμε 10 λεπτά νωρίτερα και τα αφιερώνουμε στον εαυτό μας

Ακόμα και δέκα λεπτά κάθε πρωί μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι ο χρόνος μας για να ξυπνήσουμε σωστά. Να πάρουμε πρωινό, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, να χτενίσουμε τα μαλλιά μας ή να απολαύσουμε την ησυχία της ώρας και να ανασυγκροτηθούμε. Χρειάζεται κάθε φορά λίγος χρόνος που θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε ενέργεια και η ενέργεια αυτή μας είναι απαραίτητη, ειδικά τις ώρες του πρωινού, που μπορεί και να είναι οι δυσκολότερες της ημέρας. Ο σοφός λαός το λέει ξεκάθαρα άλλωστε και στην περίπτωση αυτή, με κυριολεκτική σημασία: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Αν σκέφτεσαι ότι ο ύπνος σου είναι πολύτιμος, ότι τον χρειάζεσαι γιατί είναι λιγοστός και ότι αυτά τα δέκα λεπτά προτιμάς να κοιμάσαι παρά να είσαι ξύπνια, κάνε εικόνα το εξής: Πρωινό ξύπνημα με ηρεμία ή πρωινό ξύπνημα με τρέξιμο; 

ENERGIA 3

2. Έχουμε πάντα μαζί μας ένα υγιεινό σνακ

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν μας περισσεύει. Συνήθως επιλέγουμε να τους φροντίσουμε όλους, αφήνοντας τον εαυτό μας σε τελευταία μοίρα. Σπάνια παίρνουμε μαζί μας ένα υγιεινό σνακ και συνήθως «τη βγάζουμε» είτε τελείως νηστικές είτε τσιμπολογώντας διάφορα. Τώρα όμως δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Μπορούμε να έχουμε παντού μαζί μας το Youphoria High Protein, το γιαούρτι που πίνεται! Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, που διατηρεί όλα τα οφέλη του γιαουρτιού, ενώ περιέχει 25g πρωτεΐνης. Δεν χρειάζεται να έχουμε μαζί μας κουτάλι, το έχουμε πάντα στην τσάντα μας και το καταναλώνουμε όπου κι αν βρισκόμαστε: Στο διάλειμμα της δουλειάς, μετά το γυμναστήριο, στη βόλτα με τα παιδιά, ακόμα και πηγαίνοντας να τα πάρουμε από τη μια δραστηριότητα στην άλλη. Έχει σαν βάση το στραγγιστό γιαούρτι από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα αγελάδας και είναι διαθέσιμο σε τέσσερις υπέροχες γεύσεις: Κλασσικό, φράουλα, κεράσι και ροδάκινο. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε προβιοτικά, δεν περιέχει λακτόζη και έχει χαμηλά πρόσθετα σάκχαρα και θερμίδες. Είναι ιδανικό και για πρωινό αφού συνδυάζεται τέλεια με δημητριακά, αλλά και για ένα ελαφρύ δείπνο!

ENERGIA4

3. Κάνουμε καθημερινά κάτι που μας ευχαριστεί

Φυσικά και όλα όσα κάνουμε στην καθημερινότητά μας μας ευχαριστούν – γι’ αυτό και τα κάνουμε άλλωστε, στις περισσότερες περιπτώσεις. Τι όμως από όσα κάνουμε αφορά εμάς και μόνο; Ποια από όλες τις δραστηριότητες με τις οποίες καταπιανόμαστε καθημερινά αφορά μόνο τη δική μας ικανοποίηση; Είναι πολύ σημαντικό για να αποβάλλουμε το συναίσθημα ανικανοποίησης που μπορεί να νιώθουμε και το οποίο «στραγγίζει» την ενέργειά μας, να ασχολούμαστε καθημερινά, έστω για λίγο, με κάτι που μας ευχαριστεί. Μπορεί να είναι ένα χόμπι όπως η κηπουρική, μπορεί να είναι η γυμναστική, μπορεί να είναι ακόμα και το αγαπημένο μας σίριαλ, ή το αγαπημένο μας ηλεκτρονικό παιχνίδι. Είναι «κάτι» που μας αρέσει και μας ικανοποιεί, κι αυτό είναι αρκετό.

ENERGIA 5

Ξυπνάμε δέκα λεπτά νωρίτερα και τα αφιερώνουμε στον εαυτό μας, έχουμε πάντα μαζί μας το Youphoria High Protein και το πίνουμε όπου μας αρέσει και ασχολούμαστε με κάτι που μας ικανοποιεί, έστω και για λίγο καθημερινά. Το βράδυ μας βρίσκει χαρούμενες, ικανοποιημένες και ακόμα γεμάτες ενέργεια!


Πηγή