Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τρεις συνταγές για ροφήματα που βοηθούν στο αδυνάτισμα (vid)

Εκτός από τις δίαιτες υπάρχουν και αρκετά ροφήματα που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Τέτοια ροφήματα είναι το μηλόξιδο, ο χυμός με αλόη βέρα ή με σπόρους chia που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Όμως δεν είναι τα μοναδικά οφέλη.

Μηλόξιδο

Το μηλόξιδο για παράδειγμα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά και να ωφελήσετε την υγεία της καρδιάς σας. Η γεύση του όμως δεν είναι και η πιο ευχάριστη, γι’ αυτό οι περισσότεροι το πίνουν σκέτο και αμέσως μετά πίνουν ή τρώνε κάτι για να καλύψουν την όξινη γεύση του. Λόγω της οξύτητάς του όμως, το σκέτο μηλόξιδο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον οισοφάγο και στο στομάχι. Πάντα να αραιώνετε το μηλόξυδο με νερό για να προστατεύετε το λαιμό και το στομάχι σας από το οξύ. Ιδανικά, διαλύστε ένα μέρος μηλόξιδου σε 10 μέρη νερού και προσθέστε και μια κουταλιά μέλι.

Οφέλη των σπόρων chia

Οι σπόροι chia έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και το ασβέστιο τα καθιστά ιδιαίτερα θρεπτικά για την καθημερινή κατανάλωση. Εκτός από αυτό, οι σπόροι chia περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, μαζί με διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα.

Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στους σπόρους), αξίζει να καταναλώνονται από άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων, κυρίως, αυτών που πάσχουν από διατροφικές ελλείψεις. Εκτός από το να είναι θρεπτικοί, οι σπόροι chia συνδέονται με πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα ροφήματα που μπορείτε να φτιάξετε και να πιείτε για να χάσετε βάρος:

 
*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Πηγή