Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας που ξεχνάει εύκολα (pics)

Κατά τη διάρκεια της πρώιμης παιδικής ηλικίας, οι καθημερινές αλληλεπιδράσεις ενηλίκων-παιδιών παρέχουν τη βάση για την ανάπτυξη της μνήμης ενισχύοντας παράλληλα την ανάπτυξη της γλώσσας.

Επίσης, η μνήμη αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσω της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τα παιδιά στη δημιουργία καλών αναμνήσεων.

Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά έχουν ισχυρές αναμνήσεις, οπότε όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι σε θέση να θυμηθούν, αρχίζουν αν ανησυχούν.

Προβλήματα μνήμης

Τα μικρά παιδιά τείνουν να θυμούνται εύκολα ορισμένα πράγματα – το όνομα του αγαπημένου τους καρτούν, για παράδειγμα – και άλλα με μεγαλύτερη δυσκολία, όπως το πρόσωπο ενός μακρινού συγγενή που βλέπουν μόνο μία φορά το χρόνο.

Ένα παιδί με πρόβλημα μνήμης αρχικά θα φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται αυτό που συμβαίνει, όμως θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του σε αυτό, ξανά και ξανά.

Εάν η δυσκολία εμφανίζεται κυρίως κατά την ακρόαση, ίσως χρειαστεί να το επαναλάβατε ξανά. Αν είναι περισσότερο οπτικό το πρόβλημα, ενδέχεται να ξεχάσει γρήγορα τι έχει διαβάσει. Μερικές φορές οι δυσκολίες μνήμης προκαλούν προβλήματα σε όλους τους τομείς.

Τρόποι ενίσχυσης της μνήμης του παιδιού

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά όπως τα μήλα ή ο χυμός μήλου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την απώλεια μνήμης, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Η μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση χυμού μήλου μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη εμποδίζοντας την απώλειά της (λόγω ηλικίας) ενός βασικού νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ακετυλοχολίνη.

Διαβάστε και τους υπόλοιπους τρόπους στη gallery που ακολουθεί:

Πηγή: healthmagazine.ae

 


Πηγή