Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τρόποι να μείνει το μωρό σας ακίνητο όταν το αλλάζετε

Ενα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει μία νέα μαμά είναι ότι δεινοπαθεί για να αλλάξει το μωρό της.

Ενα πράγμα που ποτέ δε θα μάθουν τα μωρά είναι να στέκονται ακίνητα για να σας κάνουν τη χάρη να τα αλλάξετε ή να τα ντύσετε.

Από τότε που μαθαίνουν να στριφογυρίζουν μέχρι όταν στέκονται πια στα πόδια τους για να ντυθούν, τα μωρά δύσκολα θα μείνουν ακίνητα. Τότε είναι μάλιστα που σε κλάσματα δευτερολέπτου γίνονται πολλά ατυχήματα με μωρά που κατρακυλάνε και πέφτουν από την αλλαξιέρα.

Υπάρχoυν λύσεις, μαμάδες.

1. Δώστε τους ενα παιχνιδάκι.
Κάτι πολύχρωμο, ένα μουσικό κουτί, ένα μαγευτικό παιχνίδι που θα συναρπάσει τις αισθήσεις του, ή κάτι που θα του δίνετε μόνο τότε και θα το βλέπει μόνο την ώρα της αλλαγής πάνας. Θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς το μωρό σας θα απασχολείται με το αντικείμενο που κρατάει, αφήνοντάς σας να κάνετε τη δουλειά σας.

2. Κάντε του ήχους.
Μιμηθείτε ζωάκια και κάντε ήχους και μορφασμούς. Θα του αποσπάσετε την προσοχή και θα σας κοιτάζει στα μάτια. Η δική σας ετοιμότητα θα κάνει θαύματα. Με γρήγορες κινήσεις και παράλληλα με τα ζώα της ζούγκλας , αλλάξτε το μωρό σας όσο ακόμη πιάνει το κόλπο..

3. Ενα σνακ.
Αν είναι λίγο μεγαλυτερο και στέκεται στα ποδαράκια του, αλλά πάλι στριφογυρίζει και εσείς παλεύετε να το ντύσετε, δοκιμάστε εκείνη την ώρα να του δώσετε ένα κρακεράκι. Θα απασχοληθεί όσο εσείς το καθίζετε και το σηκωνετε για να του βάλετε τουλάχιστον την πάνα βρακάκι ή το παντελονάκι και τις κάλτσες του.


Πηγή