Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τσάι στην εγκυμοσύνη: Τελικά επιτρέπεται;

Το τσάι είναι ένα από αγαπημένα ροφήματα τον χειμώνα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και το τσάι περιέχει καφεΐνη για αυτό η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο, ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η ποσότητα καφεΐνης που περιέχει ένα φλιτζάνι τσάι διαφέρει ανάλογα με το είδος του. Για παράδειγμα το πράσινο τσάι, παρά τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία, περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες καφεΐνης από άλλα είδη.

Το τσάι συνεπώς, ναι, επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη αλλά είναι σημαντικό να ελέγχετε στις ετικέτες την καφεΐνη που περιέχει το εκάστοτε είδος. Οι ποικιλίες τασιού που περιέχουν βότανα όπως μέντα, πιπερόριζα και γιασεμί έχουν λιγότερη καφεΐνη και θεωρούνται καλύτερες επιλογές για τη μέλλουσα μαμά. Αντίστοιχα, τα είδη τσαγιού που δεν ενδείκνυνται την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι το μαύρο και το πράσινο τσάι και το nilgiri tea.   

Πόσο τσάι μπορείτε να πίνετε την ημέρα;

Οι περισσότεροι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστούν η καθημερινή πρόσληψη καφεΐνης να μην ξεπερνά τα 200mg. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πίνετε άφοβα τρία με τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια καλό είναι να συμβουλευτείτε και τον γιατρό σας που γνωρίζει καλύτερα το ιστορικό σας.


Πηγή