Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τσίμπημα από κουνούπι; Έτσι θα εξαφανίσετε τη φαγούρα σε ένα λεπτό

Για πολλούς τα κουνούπια είναι ο εφιάλτης του καλοκαιριού και όχι άδικα. Η φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματά τους, οι κοκκινίλες, το βουητό, είναι σίγουρα ενοχλητικά και αρκετά για να θέλουμε να απαλλαγούμε από τα κουνούπια μία για πάντα.

Ό,τι όμως κι αν κάνουμε και ιδιαίτερα στις διακοπές, το τσίμπημα των κουνουπιών είναι αναπόφευκτο. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση για να εξαφανίσουμε τη φαγούρα και την κοκκινίλα;

Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με τρία υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα είτε είμαστε στο σπίτι είστε στις διακοπές.

Λεμόνι
Η σύσταση του λεμονιού το κάνει κατάλληλο για να αντιμετωπίσει το τσίμπημα του κουνουπιού. Πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Τρίψτε το ένα κομμάτι πάνω στο τσίμπημα και η φαγούρα θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Φλούδα μπανάνας
Κι όμως, μία φλούδα μπανάνας μπορεί να σας ανακουφίσει από την κοκκινίλα και τη φαγούρα. Τρίψτε την από τη μέσα πλευρά στο τσίμπημα και μερικά δευτερόλεπτα και η φαγούρα σταδιακά θα υποχωρήσει.

Μαγειρική σόδα
Τη μαγειρική σόδα μπορεί να τη χρησιμοποιούμε κυρίως στη μαγειρική, έχει όμως πολλές χρήσεις που μας λύνουν τα χέρια στην καθημερινότητά μας. Μία από αυτές είναι και η αντιμετώπιση των τσιμπημάτων των κουνουπιών. Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και διαλύστε μέσα σε αυτό 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Βουτήξτε μέσα μία καθαρή πετσέτα και βάλτε την στο σημείο που σας έχει τσιμπήσει το κουνούπι και κρατήστε την εκεί για περίπου ένα τέταρτο. Έπειτα ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.


Πηγή