Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τ-shirt της αγάπης: Η νέα μέθοδος «τιμωρίας» των μαμάδων που έγινε viral

Οι καβγάδες ανάμεσα στ’ αδέλφια είναι ένα καθημερινό φαινόμενο και δεν «γνωρίζουν» ηλικία ή φύλο.

Οι γονείς τις περισσότερες φορές επιλέγουν για τιμωρία να στείλουν τα παιδιά στο δωμάτιό τους ή  να τα στερούν κάτι που θέλουν πολύ.
Στο εξωτερικό όμως, ορισμένοι γονείς έχουν δοκιμάσει μια νέο μέθοδο αντιμετώπισης των καβγάδων των παιδιών τους και δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Ποια είναι αυτή; «Υποχρεώνουν» τα αδέλφια που έχουν τσακωθεί μεταξύ τους να φορέσουν το ίδιο T- shirt και να χορεύουν μέχρι να συμφιλιωθούν! Για του λόγου του αληθές, η Alexis Tillman μητέρα δυο παιδιών δημοσίευσε ένα βίντεο στο facebook με αυτή τη μέθοδο τιμωρίας η οποία έγινε αμέσως viral!

Όπως δήλωσε η Alexis Tillman μιλώντας στο CBS News, εφαρμόζει τη μέθοδο με το T-shirt πάνω από ένα χρόνο και δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. «Κάθε φορά που η 10χρονη Dominique και ο 8χρονος Tyler αρχίζουν να μαλώνουν, τους ρωτάω, μήπως θέλουν να φορέσουν το t- shirt. Σταματούν στο λεπτό, ελπίζοντας να το αποφύγουν».

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά, ανάλογα με την ένταση του καβγά, υποχρεώνονται να φορέσουν το t-shirt της αγάπης όπως το ονομάζει η ίδια , και να χορέψουν ένα τραγούδι μέχρι να συμφιλιωθούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί 2-3 τραγούδια!

Ευτυχώς, λέει η Tillman, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το t-shirt για τα άλλο δύο παιδιά της. «Νομίζω ότι η μέθοδος αυτή είναι καλύτερη επειδή είναι …ενοχλητική. Τα αδέλφια πρέπει να είναι μαζί, παρότι δεν το θέλουν και γνωρίζουν ότι αν δεν συμφιλιωθούν δεν μπορούν να τo βγάλουν από πάνω της. Το t-shirt αγάπης έχει έναν διαφορετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους από την κλασική τιμωρία», υποστηρίζει η Tillman και συνιστά και άλλες μητέρες να  δοκιμάσουν αυτή τη μορφή συμφιλίωσης.


Πηγή