Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες για τις λιγούρες

Η επιλογή υγιεινών τροφών κάθε φορά που θέλετε να τσιμπήσετε κάτι, είναι πιο εύκολη από ό, τι νομίζετε.

Με μερικές απλές και έξυπνες αλλαγές στη διατροφή σας όχι μόνο θα διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας αλλά μπορεί να χάσετε κιλά.

Το πρώτο βήμα είναι να τρώτε λιγότερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, λιπαρά, αλάτι και σάκχαρα και να τα αντικαταστήσετε με κάτι πιο υγιεινό, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων φρούτων και λαχανικών .Αποφύγετε να αγοράζετε ανθυγιεινά σνακ γιατί θα είναι δύσκολο να αντισταθείτε όταν θα τα έχετε στο ντουλάπι. Επίσης,  είναι σημαντικό να μάθετε να διαβάζετε τις διατροφικές ετικέτες ελέγχοντας τις θερμίδες, τα λιπαρά, το αλάτι και τη ζάχαρη που περιέχουν τα τρόφιμα.

Τι πρέπει να κάνετε όταν νιώσετε επιθυμία για σνακ

Δοκιμάστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Όσοι τρώνε τακτικά ξηροί καρποί είναι 14% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις και 20 % λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο. Τα καρύδια περιέχουν υγιή, ακόρεστα λίπη μαζί με φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, αλλά μην το παρακάνετε.

Γλυκές λιχουδιές όπως μπισκότα, κέικ και αρτοσκευάσματα περιέχουν ζάχαρη , βούτυρο, μαργαρίνη ή υδρογονωμένα έλαια, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Για να ικανοποιήσετε την επιθυμία για ζάχαρη , προτιμήστε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Η σοκολάτα και το κύριο συστατικό της, το κακάο, περιέχουν φλαβανόλες που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων και το σημαντικότερο έχει λιγότερες θερμίδες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά ποια σνακ πρέπει να αποφεύγετε και τι μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις θερμίδες και την διατροφική αξία.


Πηγή