Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Υγιεινό πρωινό που μπορείτε να ετοιμάσετε από το βράδυ (vid)

Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά και 5 υλικά για να ανακατέψετε ώστε να φτιάξετε αυτή τη νοστιμιά με βρόμη και σοκολάτα. Είναι gluten-free, vegan και δεν έχει καθόλου γαλακτοκομικά.

Για να έχουν ενέργεια τα παιδιά σας στο σχολείο αλλά και εσείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δεν έχετε παρά να βάλετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα αυτό το πρωινό. Plus ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που χρειαζόμαστε όσο τίποτε άλλο αυτή την περίοδο που ο κορονοϊός συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας.

Τα οφέλη των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε.

Βρόμη: Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα.

Οι σπόροι της βρόμης είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα.

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης ή/και δυσκοιλιότητα.

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα αμυγδάλου είναι χαμηλό σε νάτριο και υψηλό σε υγιή λίπη (όπως ωμέγα λιπαρά οξέα, που συνήθως απαντώνται στα ψάρια), τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της υψηλής πίεσης του αίματος και της καρδιάς. Επιπλέον προσφέρει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου, καθώς και το 25% της συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης D, μειώνοντας τον κίνδυνο για αρθρίτιδα και οστεοπόρωση και βελτιώνοντας την ανοσολογική σας λειτουργία . Επιπλέον, αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για να παρέχουν υγιή οστά και σχηματισμό δοντιών.

Άγλυκο κακάο: Το κακάο είναι μια από τις πιο πλούσιες τροφές σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, εμποδίζουν την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Μέλι: Το μέλι είναι πλήρης τροφή, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρηθεί κανείς ζωντανός και υγιής: βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και νερό.

Ποσότητα υλικών για να φτιάξετε τη συνταγή

  • 1 ½ κούπα γάλα αμυγδάλου (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και γάλα καρύδας)
  • 4 κ.τ.σ μέλι
  • 2 κ.τ.σ κακάο άγλυκο
  • 1 κ.τ.γ υγρή βανίλια
  • ¼ κ.τ.γ αλάτι
  • 1 ½ κούπες βρόμη

Πώς θα το φτιάξετε αυτό το σούπερ πρωινό από το βράδι

Αν και θα δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία στο βίντεο παρακάτω πάμε να σας πούμε αναλυτικά τη διαδικασία.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα, το μέλι, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι.

Έπειτα προσθέστε τη βρόμη και ανακατέψτε ξανά.

Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερα γυάλινα βαζάκια, κλείστε τα με το καπάκι τους και αφήστε όλο το βράδυ (για περίπου 12 ώρες) στο ψυγείο.

Το επόμενο πρωί μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να προσθέσετε φράουλες, κομματάκια σοκολάτας, μπανάνα, μήλα, τριμμένους ξηρούς καρπούς, σπόρους chia και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Σίγουρα τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν και θα φύγουν χορτάτα και γεμάτα ενέργεια για το σχολείο ενώ εσείς θα νιώθετε πλήρεις και δεν θα τσιμπολογάτε μέχρι την ώρα του μεσημεριανού.

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή