Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Υπέροχο βίντεο: Μαθητές σε ελληνικό σχολείο στην Γκάνα χορεύουν ποντιακά

Με σύνθημα τη φράση «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση», το ελληνικό σχολείο St. Nicholas Preparatory School δίνει ελπίδα και ευκαιρίες σε εκατοντάδες παιδιά στην Γκάνα, μία από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής. Τις πόρτες του άνοιξε για πρώτη φορά το 2012, ένα όραμα του Αλκιβιάδη Κάππα και της φιλέλληνα φίλης του Deborah Eleazar, που έγινε πραγματικότητα με τη χρηματοδότηση του Maria Tsakos Foundation. Τότε είχε μόλις 23 παιδιά, αριθμός που πολλαπλασιάστηκε μέσα σε λίγα χρόνια.

Σήμερα, το σχολείο απαριθμεί πάνω από 140 μαθητές, στους οποίους προσφέρονται βιβλία, σχολικά είδη, στολές για να φοράνε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και δύο από τα γεύματα της ημέρας.

«Τα παιδιά ζουν σε πολύ κακές συνθήκες. Εάν δεν υπήρχε το σχολείο, τα περισσότερα πιθανά θα τριγυρνούσαν στους δρόμους» αναφέρει η Κατερίνα Κάππα, κόρη του Αλκιβιάδη, η οποία είναι εθελόντρια στο σχολείο.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook St. Nicholas Preparatory School, Tema New Town UK Charity No. 1164193

Στο σχολείο St. Nicholas «τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν την Ελλάδα»

Τα παιδιά εκτός από τη βασική εκπαίδευση όπως αυτή ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Γκάνας, διδάσκονται επίσης την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία, λογοτεχνία αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

«Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν την Ελλάδα» αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Emmanuel Dongo. Αυτό αποδεικνύει και το παρακάτω βίντεο. Με αφορμή τα 102 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων, οι μαθητές χορεύουν με απόλυτη σοβαρότητα και συγχρονισμό τον χορό Πυρρίχιο. Το βίντεο προκαλεί συγκίνηση και ανατριχίλα.

 

«Tα παιδιά έχουν πλέον την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε σε συνέντευξή της η εθελόντρια Μάτα Καβαρλίγκου και συμπληρώνει: «Ονειρεύονται μία μέρα να έρθουν στην Ελλάδα και να μπορέσουν να ζήσουν τη χώρα από κοντά».

Όραμα του σχολείο είναι να επεκταθεί στην κάλυψη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένα επαγγελματικό κολλέγιο, μέσα στο οποίο τα παιδιά θα μπορούν να εξελίξουν τις πρακτικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να βρουν δουλειά στο μέλλον.

Πηγή πληροφοριών: greekreporter.com




Πηγή