Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Φάκελος» βήχας: Ένας οδηγός με όσα χρειάζεται να γνωρίζει κάθε μανούλα

Η πολύωρη παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ο μη επαρκής αερισμός των κλειστών χώρων καθώς και η παράβλεψη βασικών κανόνων υγιεινής από τα παιδιά, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους ξέρουμε πως αργά ή γρήγορα, συμπτώματα όπως ο πυρετός, η μπουκωμένη μύτη και ο βήχας, θα χτυπήσουν την «πόρτα» μας.

Μιλώντας εκ πείρας και μεγαλώνοντας δύο παιδιά Δημοτικού, θεωρώ πως ένα παιδί είναι ικανό να αντέξει αρκετά συμπτώματα, με δυσκολία όμως υπομένει τον ενοχλητικό και επίμονο βήχα. Διότι όχι μόνο παρεμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητές του, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζει τον ύπνο του και δεν το αφήνει να ξεκουραστεί επαρκώς. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο βήχας του παιδιού μπορεί να προκαλέσει έντονη ανησυχία στους γονείς, οι οποίοι προσπαθούν να εξακριβώσουν από πού προέρχεται.

Ξηρός βήχας

Εάν το μικρό σου παραπονιέται ότι αισθάνεται μία ενοχλητική φαγούρα στον λαιμό, η οποία συνοδεύεται από έντονο βήχα, χωρίς όμως έκκριση βλέννας, τότε μιλάμε για ξηρό βήχα. Ο ξηρός βήχας οφείλεται συνήθως σε κάποιο κοινό κρυολόγημα ή γρίπη, ασθένειες εξαιρετικά κοινές στις μικρές ηλικίες, ενώ εμφανίζεται συχνότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για να μπορέσει το μικρό σου να κοιμηθεί ανενόχλητο, μπορείς να προμηθευτείς ένα σιρόπι με βάση το μέλι.

Παραγωγικός βήχας

Από την άλλη πλευρά, αν παρατηρήσεις πως ο βήχας του μικρού σου προκαλεί παραγωγή βλέννας, τότε πλέον μιλάμε για τον λεγόμενο παραγωγικό βήχα. Οι βασικές αιτίες εμφάνισής του οφείλονται είτε σε κάποια ιογενή λοίμωξη είτε σε κάποια μικροβιακή, με το χρώμα της βλέννα να αλλάζει από περίπτωση σε περίπτωση.

Το Grintuss είναι ένα προϊόν με βάση το μέλι και μοριακά σύμπλοκα που έχει προστατευτική και επομένως καταπραϋντική δράση στις ανώτερες αναπνευστικές οδούς.

Δρα στον ξηρό βήχα αντιμετωπίζοντας τον ερεθισμό του βλεννογόνου και στον παραγωγικό βήχα ευνοώντας την ενυδάτωση και την αποβολή της βλέννας.

grintus 3

Το Grintuss είναι ένα προϊόν με συστατικά βιολογικής γεωργίας, χωρίς γλουτένη και με ευχάριστη γεύση.

Το σιρόπι Grintuss Pediatric ενδείκνυται για τη θεραπεία του βήχα, τόσο ξηρού όσο και παραγωγικού, παιδιών από 1 έτους.

Το Grintuss προστατεύει το βλεννογόνο, καταπραΰνοντας τον ερεθισμό, ενυδατώνει και ευνοεί την αποβολή της βλέννας μέσω καινοτόμων μηχανισμών δράσης:

Δράση φραγμού: σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ που προσκολλάται στο βλεννογόνο και προστατεύει από την επαφή με ερεθιστικούς παράγοντες

Βλεννορυθμιστική δράση: προωθεί την ενυδάτωση της βλέννας και ευνοεί την εξάλειψη της

Λιπαντική δράση: μειώνει την τριβή στο επίπεδο του φάρυγγα, που είναι αιτία βήχα

Το Grintuss ρυθμίζει τον βήχα χωρίς να τον καταστέλλει, σεβόμενο έτσι τον σημαντικό ρόλο του στην άμυνα των ανώτερων αναπνευστικών οδών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καμία μανούλα δεν πρέπει να ξεχνάει, είναι πως ακόμη και αν ο βήχας είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός για τα μικρά μας, δεν παύει να παίζει έναν αξιοσημείωτο ρόλο στην άμυνα των ανώτερων αναπνευστικών οδών. Αυτός είναι και ο λόγος που τα φαρμακευτικά σκευάσματα που επιλέγουμε, δεν έχουν σκοπό να καταστείλουν τον βήχα απολύτως, άλλα να τον ρυθμίσουν ώστε να μην λειτουργεί ως εμπόδιο στην καθημερινότητα του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν καταφέρεις να «γλιτώσεις» και μαζί με το μικρό σου, αρχίσεις και εσύ τον βήχα, τότε να ξέρεις πως το Grintuss Adult, κυκλοφορεί σε δισκία και σιρόπι.


Πηγή