Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Φέτος τα Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο το πήρε η μαμά!

Ειδικά φέτος, με τόσους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ήταν παραπάνω από βέβαιο πως θα έπρεπε να ξεκινήσει εγκαίρως για να τα προλάβει όλα. Κάποιοι λοιπόν πήραν τα δώρα τους κάποιες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα – και μέσα σ’ αυτούς ήμουν κι εγώ, η μαμά του σπιτιού!

Στο δικό μας το σπίτι, το μαγείρεμα το έχω αναλάβει σχεδόν εξολοκλήρου και ο μπαμπάς συνδράμει μεν, εντελώς επικουρικά δε. Είμαστε από εκείνα τα σπίτια που η κουζίνα είναι το βασίλειο της μαμάς και η μαμά ξέρει καλύτερα από όλους τα αδύναμα σημεία του βασιλείου αυτού, εκεί από όπου ο «εχθρός» (το… φαγητό απέξω, εν προκειμένω)  μπορεί να «τρυπώσει» και να μείνει, αν δεν δράσει αποτελεσματικά η γραμμή άμυνας – ως μαμά δύο αγοριών, έχω μάθει πολύ καλά τα μυστικά της υπεράσπισης ενός κάστρου, είναι σαφές.

Ποιο είναι λοιπόν το θωρηκτό του δικού μου βασιλείου; Είναι ο φούρνος μου και ένας καινούριος φούρνος ήταν αυτό που χρειαζόμουν – ήταν κι αυτό επίσης σαφέστατο. Αυτό που δεν γνώριζα όταν πήρα την απόφαση να αλλάξω τον παλιό μου φούρνο για έναν ολοκαίνουριο, ήταν πως αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο για ‘μένα – και για όλη την οικογένεια.

Ένας φούρνος – βοηθός για τα πιο νόστιμα πιάτα!

Μετά από μια σύντομη έρευνα αγοράς, η επιλογή μου ήταν μονόδρομος: Η νέα σειρά φούρνων W της Whirlpool συνδυάζει όχι μόνο όσα χρειάζομαι, αλλά όσα φανταζόμουν και κάτι παραπάνω! Γιατί; Αυτά τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του καινούριου μου φούρνου, το εξηγούν και με το παραπάνω:

1ον, διαθέτει… έκτη αίσθηση:  Η 6th Sense τεχνολογία στη σειρά W της Whirlpool με ελληνικό, μάλιστα, μενού σε έγχρωμη TFT οθόνη, προσφέρει καθοδήγηση σε 90 αυτόματες συνταγές, ώστε να μην χρειάζεται καν να αναρωτηθώ για την επόμενη κίνησή μου και για το αν θα πετύχει το φαγητό. Βήμα – βήμα, με οδηγεί όπως πρέπει, αρκεί εγώ να ρυθμίσω τις ποσότητες σε γραμμάτια και το επίπεδο ψησίματος. Αν μάλιστα… προκύψει «διαφωνία», έχω πάντα την ευκαιρία να επιλέξω μαγείρεμα με τον κλασικό – παραδοσιακό τρόπο.

2ον, με το θερμόμετρο 4 σημείων εξασφαλίζω τέλειο ψήσιμο: Από τι εξαρτάται το «τέλειο ψήσιμο»; Από το αν θα πετύχει ο ιδανικός συνδυασμός, τραγανό το απέξω, ζουμερό το από μέσα. Με την καινοτομία Whirlpool, ο φούρνος μου διαθέτει θερμόμετρο 4 σημείων, που μπορεί να στέκεται ακόμα και σε ρευστή ζύμη!

3ον, ψήνει με τη μία όλα μας τα πιάτα: Αυτό κι αν είναι… μαγικό, το να μπορώ «με τη μία» να ψήσω και την πίτα και το κυρίως. Κι αν έχουμε και γλυκό, να βάλω και το γλυκό να ψήνεται και να έχω και δυνατότητα να βάλω να ψήνεται ταυτόχρονα, ακόμα ένα πιάτο! Διότι, ο φούρνος μου υποστηρίζει ταυτόχρονο ψήσιμο μέχρι τεσσάρων διαφορετικών πιάτων χωρίς να αναμειγνύονται μυρωδιές και γεύσεις!

whirlpool3

4ον, καθαρίζεται μόνος του: Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα όταν μαγειρεύω για όλους; Μα, το καθάρισμα μετά! Ο νέος μου φούρνος όμως από τη σειρά W της Whirlpool διαθέτει σύστημα καθαρισμού με τρία επίπεδα έντασης πυρόλυσης, που μπορώ να επιλέξω από το μενού του και γίνεται πάλι, μόνος του, σαν καινούριος! Διαθέτει μάλιστα και επιλογή καθαρισμού μέσω υδρόλυσης, με τους υδρατμούς να μαλακώνουν τα κατάλοιπα του ψησίματος, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ήδη τα καλύτερα που μπορώ να θυμηθώ και ανυπομονώ να μαγειρέψω το εορταστικό τραπέζι, με ποικιλία γεύσεων, στο νέο μου φούρνο Whirlpool!


Πηγή