Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Φαγητά για παιδιά: Τι να μαγειρέψεις όταν το παιδί σου είναι picky eater (vid)

Υπάρχουν παιδιά που τρώνε τα πάντα (και τα ζηλεύουμε η αλήθεια είναι) και υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε σχεδόν τίποτα.

Τα μακαρόνια, το ρύζι και οι τηγανητές πατάτες τείνουν να είναι το αγαπημένο τους φαγάκι με τη μαμά να «τραβά» τα μαλλιά της που το μπρόκολο, το ψάρι και το σπανακόρυζο που μαγείρεψε με όλη της την αγάπη, μένει εκεί στο πιάτο…

Πώς λοιπόν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις διατροφικές ιδιορρυθμίες και ιδιοτροπίες των παιδιών σας, που την αλήθεια μας θα την πούμε, σας έχουν πάρει τον αέρα και περνά το δικό τους σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή τους.

Για να πάρετε τον έλεγχο ξανά στο χέρι σας δεν έχετε παρά να φτιάξετε τα κλασσικά φαγάκια σας αλλιώς. Τρίψτε στο μπιφτέκι το καρότο ή ακόμη και το κολοκυθάκι, φτιάξτε μια νόστιμη πολύχρωμη σαλάτα με ζυμαρικά, τοματίνια, σέλερι και κοτόπουλο, βράστε τις φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια και σερβίρετέ τα σαν σαλάτες με κρεμμύδι, αγγουράκι, τόνο και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Η μαγειρική χρειάζεται φαντασία και στα παιδιά αρέσει καθετί «φαντασμένο».

Φαγητά για παιδιά – 4 συνταγές για να φτιάξετε

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα ρολάκια με αβγά και λαχανικά, ψαράκι πανέ, πανέ κεφτεδάκια λαχανικών με πατάτες και κοτομπουκιές μαμαδίστικες.

Όπως είδατε είναι πανεύκολες στην παρασκευή τους και κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να αντισταθεί, ακόμη και το πιο δύσκολο!


Πηγή