Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Φακές στη διατροφή της εγκύου: Ποια τα οφέλη;

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε μέσω των τροφών που καταναλώνετε καθημερινά, είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και την υγεία σας.

Από μία ισορροπημένη διατροφή δεν πρέπει να λείπουν τα λαχανικά, τα φρούτα και φυσικά τα όσπρια. Οι φακές είναι από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά όσπρια. Ποια είναι όμως τα οφέλη συγκεκριμένα για την έγκυο και το έμβρυο;

Είναι πλούσιες σε φολικό οξύ και βιταμίνη Β

Το φολικό οξύ είναι αναγκαίο την εγκυμοσύνη και σύμφωνα με τους ειδικούς μία έγκυος πρέπει να προσλαμβάνει περίπου 600 mg φολικό οξύ την ημέρα.

Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών του μωρού

Οι φακές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη η οποία είναι απαραίτητη σε κάθε στάδιο τη εγκυμοσύνης και συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών του εμβρύου.

Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην εγκυμοσύνη για αυτό είναι σημαντικό να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως είναι οι φακές και άλλα όσπρια και λαχανικά.

Συμβάλλει θετικά στη λειτουργία του εγκεφάλου

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φακές βελτιώνουν την βιολογική λειτουργία του εγκεφάλου.

Είναι πλούσιες σε σίδηρο

Η φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο τόσο για εσάς όσο και για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή