Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Φθινοπωρινό και σούπερ θρεπτικό smoothie με κολοκύθα για γονείς και παιδιά

Η κολοκύθα είναι το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου. Τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε φθινοπωρινά διακοσμητικά και έχει υψηλή διατροφική αξία, συνεπώς αξίζει μία θέση στη διατροφή μας αυτήν την περίοδο.

Ποια τα οφέλη της κολοκύθας για τον οργανισμό;

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Η τακτική κατανάλωσή της ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στην υγεία του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, αλλά και την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Επίσης, η κολοκύθα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν από διάφορες χρόνιες παθήσεις, από πρόωρη γήρανση και διάφορες μορφές καρκίνου.

Το πορτοκαλί χρώμα της, οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε β-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο διασπά ο οργανισμός για την παραγωγή βιταμίνης Α. Τέλος, η κολοκύθα έχει λίγες θερμίδες, συνεπώς είναι ένα λαχανικό ιδανικό για να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε διάφορες συνταγές ή να το φάτε σκέτο ως σνακ.

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / cottonbro

Συνταγή για smoothie με μπανάνα και κολοκύθα

Οι θερμοκρασίες δεν είναι ακόμα πολύ χαμηλές , συνεπώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το φθινοπωρινό αυτό λαχανικό και σε λαχταριστά smoothies. Η πρότασή μας για σήμερα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό smoothie με κολοκύθα, μπανάνα και κανέλα για εσάς και τα παιδιά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μπανάνα κατεψυγμένη
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ φλιτζάνι γάλα (κανονικό ή αμυγδάλου)
  • 2 κουταλιές της σούπας marple syrup ή μέλι
  • 2/3 του φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
  • Παγάκια

Πώς θα το φτιάξετε:

Καθαρίστε και κόψτε σε κομματάκια την κολοκύθα. Βάλτε την να βράσει σε ζεστό νερό και έπειτα με ένα πιρούνι ή στο blender μετατρέψτε την σε πουρέ.

Στο μπλέντερ βάλτε την μπανάνα, τον πουρέ κολοκύθας, το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι και την κανέλα. «Χτυπήστε» όλα τα υλικά μαζί για μερικά δευτερόλεπτά και στη συνέχει σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι. Προσθέστε έξτρα πάγο αι απολαύστε!

Πηγή: sallysbakingaddiction.com


Πηγή