Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Φράουλες: Έξι σημαντικά οφέλη στη διατροφή της εγκύου

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή της εγκύου. Περιέχουν φολικό οξύ, φυτικές ίνες και πληθώρα ακόμα θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την υγεία της μέλλουσας μαμάς και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Οι φράουλες είναι ένα αγαπημένο φρούτο με γλυκόξινη γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τις βρούμε όλες τις εποχές του χρόνου, εάν όμως είστε έγκυος την άνοιξη, δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας.

Τα οφέλη

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού της μέλλουσα μαμάς. Μία μερίδα περιέχει 84mg, ποσότητα που ξεπερνά την ελάχιστη ημερήσια προτεινόμενη από τους ειδικούς.

Είναι πλούσιες σε φολιξό οξύ

Το φολικό οξύ ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών B. Είναι γνωστό και ως βιταμίνη B9 και παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η επαρκής πρόσληψη φολικού οξέος είναι πολύ σημαντική στην εγκυμοσύνη.

Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Στην αντιμετώπισή της βοηθούν και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως είναι οι φράουλες και γενικά όλα τα φρούτα και λαχανικά.

Κάνουν καλό στην όραση

Εκτός από βιταμίνη C, οι φράουλες περιέχουν και βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στην υγεία των ματιών.

Είναι αντιγηραντικές

Οι φράουλες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καταπολεμούν τις τοξίνες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν γήρανση του δέρματος.

Έχουν λίγες θερμίδες

Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει μόλις 50 θερμίδες, γεγονός που τις καθιστά μία ιδανική επιλογή για σνακ μέσα στη μέρα σας.

Υγιεινά σνακ με φράουλες

Εν μέσω καραντίνας, η μαγειρική έχει την τιμητική της. Μπορεί ο κορονοϊός και το lockdown να μην σας αφήνουν να χαρείτε όπως θα θέλατε την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής σας, όμως τουλάχιστον έχετε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού επομένως και χρόνο για να φτιάξετε σπιτικά και υγιεινά σνακ. 

Μπάρες δημητριακών με φράουλες

 

Muffins με φράουλες, μπανάνα και μαύρη σοκολάτα

Πηγή: eatrightmama.com


Πηγή