Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Φυσιολογικός τοκετός ή τοκετός με καισαρική; Και οι δύο μέθοδοι βήμα βήμα μέσα από βίντεο (vid)

Ο τοκετός είναι μία διαδικασία που αγχώνει πολλές μέλλουσες μανούλες.

Ο τρόπος με τον οποίο θα φέρετε στον κόσμο το μωράκι σας, εάν δηλαδή θα γεννήσετε με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική είναι κάτι που θα αποφασίσετε απο κοινού με τον γιατρό σας, ώστε να έχετε λάβει υπόψιν όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία του τοκετού και να γεννήσετε ενα υγιές μωρό, με ασφάλεια. Και τα δύο ήδη τοκετού έχουν ασφαλώς τα υπέρ και τα κατά τους.

Ποια είναι όμως η ακριβής διαδικασία για την κάθε μία από τις δύο μεθόδους;

Επειδή όπως λέει και ο σοφός λαός “μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις”, παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο βίντεο που δείχνουν ακριβώς τη διαδικασία τοκετού για την καθε μία από δύο μεθόδους.

Για αρχή, στο παρακάτω animated βίντεο περιγράφεται και απεικονίζεται όλη η διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού, από όταν ακόμα ξεκινούν οι πρώτες συσπάσεις μέχρι και τη στιγμή που το μωρό έρχεται στον κοσμό. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μαγικό εργαλείο και η διαδικασία του τοκετού το αποδεικνύει!

 

Παρακάτω ακολουθεί και ένα πραγματικό βίντεο που έχει τραβηχτεί κατα τη διάρκεια ενός τοκετού με καισαρική και στο οποίο μπορείτε να δείτε όλα τα στάδια και αυτής της μεθόδου.

 

Με όποιον τόπο και εάν φέρετε στον κόσμο το μωράκι σας, να θυμάστε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να εξασφαλίσετε ότι εσείς και το μωράκι σας θα είστε υγιείς και να απολαύσετε την κάθε στιγμή! Η εμπειρία του τοκετού είναι μοναδική και είναι μόνο η αρχή για το υπέροχο ταξίδι της μητρότητας. 


Πηγή