Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Φωτογράφος απαθανατίζει παιδιά με ασυνήθιστα μαλλιά – Είναι όλα πανέμορφα

«Αγάπα τον εαυτό σου, τις ιδιαιτερότητές σου, τη διαφορετικότητά σου». Αυτό πρέπει να λέμε κάθε μέρα σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλησε να περάσει η Sejuta Setia μεσα από μία σειρά φωτογραφιών της και σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Sujata Setia είναι μία καταξιωμένη φωτογράφος από την Αγγλία. Έχει κατακτήσει αρκετά βραβεία, διεθνή αναγνώριση και οι φωτογραφίες της έχουν κάνει πολλές φορές το γύρο του διαδικτύου.

Η φωτογράφος εξειδικεύεται στις φωτογραφίες παιδιών, εγκύων και οικογενειών και χαρακτηριστικό των φωτογραφιών της είναι ότι διηγούνται τις ιστορίες των προσώπων που έχουν φωτογραφηθεί.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα project της, είναι η φωτογράφιση παιδιών με ασυνήθιστα μαλλιά. Στις φωτογραφίες της πρωταγωνιστούν τρία κορίτσια. Και τα τρία έχουν σγουρά, φουντωτά μαλλιά, ένα χαρακτηριστικό το οποίο τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Η φωτογράφος έγραψε για αυτό της project στο boredpanda.com και αναφέρει ότι στόχος της ήταν αναδείξει την ομορφιά της διαφορετικότητας, αλλά και να επισημάνει ότι οι προκαταλήψεις που βασίζονται στα μαλλιά δεν είναι απλώς μία ιδέα, αλλά ένα γεγονός που πολλά παιδιά έρχονται αντιμέτωπα στη ζωή τους.

Η Sujata μάλιστα, είχε αναρτήσει μία από αυτές τις φωτογραφίες και στον επαγγελματικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας για μία σχετική συζήτηση για τη διαφορετικότητα που είχε με την κόρη της.

«Πριν μερικές ημέρες, η κόρη μου γύρισε από το σχολείο με μία όχι πολύ ευχάριστη διάθεση. Προσπάθησε να μάθω τι έχει, αλλά δεν μου έλεγε τίποτα. Το βράδυ, όταν είχαμε ξαπλώσει και τις διάβαζα ένα βιβλίο, με σταμάτησε και με ρώτησε: “Μαμά γιατί δεν έχω πολλά μαλλιά σαν τους φίλους μου;”

Στην αρχή η ερώτησή της με ξάφνιασε. Ένιωσα πληγωμένη. Δεν ήμουν σίγουρη τι να πω και πώς να απαντήσω. Είναι μόλις επτά ετών. Γιατί να το νιώθει αυτό; Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι τώρα ήταν η στιγμή να της μιλήσω για την ομορφιά της διαφορετικότητας.

Πήγαμε κάτω στον κήπο μας και της έδειξα δύο λουλούδια. Το ένα ήταν μωβ και το άλλο λευκό. Τη ρώτησα ποιο της αρέσει πιο πολύ και γιατί. Μου είπε ότι της αρέσουν και τα δύο, “απλώς γιατί και τα δύο είναι πανέμορφα, μαμά”.

“Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος γιατί ο Θεός μας έφτιαξε όλους διαφορετικούς Ayat” της είπα. “Ο Θεός μας έκανε όλους διαφορετικούς για να μαθαίνουμε να βρίσκουμε την ομορφιά στη διαφορετικότητα. Εάν όλα ήταν άσπρα ή μαύρα ή καφέ πώς θα εκτιμούσαμε την πραγματική σημασία της ομορφιάς;

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα όλα όσα της είπα, ξέρω όμως ότι εκείνο το βράδυο κοιμήθηκε καλά και ότι το επόμενο πρωί ξύπνησε και πότισε όλα τα λουλούδια στον κήπο μας!»

Δείτετις φωτογραφίες της Sujata στην gallery που ακολουθεί.




Πηγή